JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De meldte fra om Giske-video – nå trekker Knut Sandli og Terje Ferstad seg fra alle tillitsverv

Knut Sandli sier han trekker seg fra alle verv i Fagforbundet.

Knut Sandli sier han trekker seg fra alle verv i Fagforbundet.

Per Flakstad

– Jeg ønsker at fagforeningen får ro til å arbeide med saker overfor medlemmene, og ser at min tilstedeværelse kan være til hinder for dette, sier Knut Sandli i en Facebook-post.

2019031409271320230821171436

knut.nygaard@fagbladet.no

Knut Sandli, som stod bak bekymringsmeldingen til Arbeiderpartiet om videoen av Trond Giske i februar, trekker seg fra alle verv, ifølge vg.no.

Også Terje Ferstad, som sendte SMS til lederen av Aps valgkomite i Trøndelag om videoen, har trukket seg fra vervet sitt.

I en pressemelding opplyser Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo at styret i foreningen i går behandlet et varsel om plassfratredelse for to tillitsvalgte. Styret har akseptert dette og støtter avgjørelsen, heter det i meldingen fra foreningens leder, Bjørn Wølstad Knudsen.

«Jeg har i dag trukket meg fra alle verv i Fagforbundet grunnet press fra regionalt og sentralt hold», skriver Sandli på sin Facebook-side.

Wølstad Knudsen har overfor NTB bekrefet at den andre som trekker seg er Terje Ferstad som har vært leder for yrkesseksjon kontor og administrasjon i foreningen. Ferstad sier til NTB at han ikke ønsker å kommentere saken.

Som årsaken til at han trekker seg, skriver Sandli på sin facebook-side at han ønsker ro i fagforeningen: – Undertegnede ber styret i Fagforbundet Sykehus og Helse, Oslo, om å få fratre sine verv i forbundet. Bakgrunnen for dette er medieoppstyret som har oppstått i forbindelse med min varsling i Giskesaken, og Fagforbundets håndtering av dette, skriver Sandli.

– Jeg ønsker at fagforeningen får ro til å arbeide med saker overfor medlemmene, og ser at min tilstedeværelse kan være til hinder for dette, skriver Sandli videre.

Sendte bekymringsmelding

Knut Sandli er nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, som har over 5000 medlemmer. Det var han som sendte bekymringsmeldingen til Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng om den nå mye omtalte videoen der Trond Giske danser med en 25 år gammel kvinne.

Trond Giske og Knut Sandli er begge medlemmer i Fagforbundet. Den 25 år gamle kvinne på videoen var også medlem.

Sandli sa til Fagbladet at han har fått mange telefoner fra mediene etter at saken ble offentlig kjent.

– Jeg håpet jo å være lynavlederen. Da jeg så videoen, visste jeg at det kom til å sprekke i mediene uansett, sa Knut Sandli til Fagbladet like etter at saken ble kjent i VG.

Sandli sa at det var i en lunsjpause på jobben at han fikk se videoen der Trond Giske danser med en ung kvinne. Det var en av de tillitsvalgte som hadde videoen.

Kritisk til håndteringen

Sandli uttrykker seg svært kritisk til Fagforbundet sentralt, og sin opplevelse av hvordan de har håndtert saken:

– Jeg vil imidlertid uttrykke en uro over hvordan forbundet sentralt behandler denne saken, skriver han i sin Facebook-post.

– I samtale med lederen i fagforeninga har jeg fått vite at det vil vurderes en suspensjon av meg hvis jeg ikke går av frivillig. Jeg er urolig for hvordan varslere skal ha tillitt til at de kan varsle om uakseptable forhold i framtida på en trygg og ivaretakende måte, skriver Sandli.

Fagforbundet avviser påstandene

Fagforbundets nestleder Sissel M. Skoghaug imøtegår Knut Sandlis påstander, og avviser at forbundet sentralt har diskutert å suspendere den tillitsvalgte.

– Fagforbundet sentralt har ikke drøftet om det har vært gjort noe i denne saka som er i strid med våre vedtekter, sier Sissel M. Skoghaug.

– Fagforbundet sentralt har ikke drøftet om det har vært gjort noe i denne saka som er i strid med våre vedtekter, sier Sissel M. Skoghaug.

Per Flakstad

– Fagforbundet sentralt har ikke drøftet om det har vært gjort noe i denne saka som er i strid med våre vedtekter. Vi har dermed heller ikke hatt noen diskusjon om suspensjon og heller ikke utøvd noe press overfor noen i denne saka, sier nestlederen i en pressemelding.

– For Fagforbundet på nasjonalt plan har det viktigste i denne saken vært at våre to kvinnelige medlemmer skal bli ivaretatt på best mulig vis, sier Sissel M. Skoghaug videre.

– Vi har sagt at vi mener de to tillitsvalgte burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer i denne saken. Ut over dette er det den lokale fagforeninga som har håndtert saken, i tråd med våre vedtekter, sier Skoghaug.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy