JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra ringevakt til fast stilling:

– Det reddet meg og familien

– Jeg tror det nesten ikke ennå, sier hjelpepleieren som gikk fra ringevakter til 80 prosent fast stilling i løpet av kort tid.

2016062111410020160704131610

randi.tevik@fagforbundet.no

Det er rørende å sitte sammen med hovedtillitsvalgt Jørgen Jarl og helsefagarbeider Ngueji-Annie Mpika når de forteller gladhistorien om Annie som hadde det vanskelig med bare ringevakter, ingen forutsigbarhet og ingen fast inntekt. Hun var stressa og redd for å bli syk, redd for hvordan det skulle gå med barna og redd for å si nei til vakter. Redningen kom da hun tok kontakt med fagforeninga.

– Det reddet meg og hele familien min, forteller Mpika.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLADE: Hovedtillitsvalgt Jørgen Jarl og helsefagarbeider Ngueji-Annie Empika deler en god historie.

GLADE: Hovedtillitsvalgt Jørgen Jarl og helsefagarbeider Ngueji-Annie Empika deler en god historie.

Randi Tevik

Les også: • Nå kan deltidsansatte kreve større stilling

Imponerende resultat

I Sarpsborg er Fagforbundet store og har god kontakt med medlemmene og arbeidsgiverne.

Å lykkes med å gi flere ansatte fast og større stilling handler om hardt arbeid og god dialog, sier Jørgen Jarl, en av fire hovedtillitsvalgte i Sarpsborg kommune.

Les også: • Monica har jobbet over 800 timer ekstra etter avslag om større stilling

Han kan vise til svært gode resultater: Fra september 2015 til mars 2016 har de fått igjennom krav tilsvarende omlag 20 årsverk, fordelt på 47 medlemmer. Snittøkning hos medlemmene er ca 43 prosent.

De innsendte kravene begrunner Fagforbundet i den såkalte ambulansedommen fra 2006. Kravene begrunnes i at et fast arbeidskraftbehov ikke skal dekkes av vikariater, men med en større grunnbemanning av fast ansatte, jf. Høyesterettsdom av 21.09.2006: Midlertidig ansettelse-tilsigelsesavtale.

– Det er medlemmer i helse og sosial, barnehage og skole som representerer de fleste av kravene. Jarl forteller at flere av medlemmene som har fått innfridd krav, brukes i noe som kalles ressursteam ute på enhetene.

Les også: • Sjekk hvor mange som har fått større stilling i din kommune

Meningsfullt å hjelpe

Jørgen Jarl forteller at de fire frikjøpte tillitsvalgte og de andre organisasjonstillitsvalgte i foreningen er et team som kjenner og støtter de tillitsvalgte ute på arbeidsplassene.

– Vi har et stabilt tillitsvalgtkorps ute på arbeidsplassene og de er alle veldig viktige bidragsytere til at vi lykkes. All honnør til disse, sier han.

– Veldig gledelig er det også at vi har rekruttert flere tillitsvalgte med minoritetsbakgrunn, både på kommunale arbeidsplasser og private arbeidsplasser.

Fagforbundet er store i Sarpsborg og deltar i de fleste utvalg. Dette er til stor fordel for Fagforbundets medlemmer, mener den hovedtillitsvalgte.

– Dette gir oss muligheter til å lykkes. Vi klarer ikke å løse alt og er ydmyke i det vi gjør. Vi feirer alle seire litt, men samtidig er vi ganske nøkterne.

Følg Fagbladet på Facebook

– Snakk sammen

En god oppskrift for å oppnå resultater er å snakke sammen, mener Jørgen Jarl, som er glad i jobben sin, glad i medlemmene og mener det er lov å være personlig og spille på følelser.

At det funker fint, ser vi når Annie forteller om jubelen hun kom med da han ringte og fortalte om 80 prosent fast stilling.

– Jeg tror det nesten ikke ennå, sier Ngueji-Annie Mpika og smiler fra øre til øre.

Få nyhetsbrevet vårt her

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy