JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet:

Hadia Tajik fikk kritikk fra LO i saken om pendlerbolig. Nå tar hun selvkritikk

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap). (Arkivfoto)

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap). (Arkivfoto)

Jan-Erik Østlie

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) opplyser at hun mandag tok kraftig selvkritikk i Arbeiderpartiets sentralstyre på bakgrunn av hennes egen pendlerboligsak. LO-leder Peggy Hessen Følsvik er glad for at Tajik ser alvoret i saken.

2022030109160620220301093339

helge@lomedia.no

– Jeg har fullstendig feilvurdert denne saken og alle de spørsmålene som den har utløst. Jeg har brukt en del tid på å komme tilbake med svar. Det handler om at det er spørsmål som ligger langt tilbake i tid. Jeg vil at alt jeg svarer, skal være så dokumentert og skikkelig som mulig, sier Tajik til VG.

LO-ledelsen krever pendler-svar fra Hadia Tajik

Det var i forrige uke det ble kjent at da Tajik ble politisk rådgiver i 2006, fikk skattefri pendlerbolig på bakgrunn av en leiekontrakt hun aldri benyttet seg av. Hun sa i den forbindelse at hun i stedet valgte å bo hos sine foreldre når hun var hjemme i Rogaland, og at hun bidro med å betalte utgifter der. Hun har imidlertid ingen dokumentasjon på dette og opplyste aldri Statsministerens kontor om endringen i sin bosituasjon.

Tajik innser også at svarene hun har gitt, har utlyst nye spørsmål.

– Kritikken fra LO viser at jeg burde svart tydeligere på et tidligere tidspunkt. Det jeg har svart, har bare utløst ytterligere spørsmål, inkludert hos LO-ledelsen, sier hun.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ønsker ikke å kommentere hva som har blitt diskutert i sentralstyret, men er glad for at Hadia Tajik ser alvoret i saken.

– Dette er en sak vi har fått mange tilbakemeldinger fra våre medlemmer og tillitsvalgte. I denne type saker er det viktig å ha full åpenhet rundt hva som har skjedd. Den videre håndteringen hører nå hjemme hos Arbeiderpartiets ledelse, sier Peggy Hessen Følsvik.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy