Grasrota om kommunevalget

Jeg er rådvill før årets kommunevalg

2019062409285120190624093513
FOR TETTE BÅND: Jeg lurer på om det noen ganger er for tette bånd mellom våre folkevalgte og de innflytelsesrike og mektige personene i enkelte kommuner, skriver grasrotstemme Gunhild M. Kvåle.

FOR TETTE BÅND: Jeg lurer på om det noen ganger er for tette bånd mellom våre folkevalgte og de innflytelsesrike og mektige personene i enkelte kommuner, skriver grasrotstemme Gunhild M. Kvåle.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Jeg er skuffet over at enkelte ikke har forvaltet makten etisk riktig og at de har brukt tilliten de fikk for snart fire år siden, uten sjel og hjerte.

Hovedverneombud i Kvinnherad kommune

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er det andre innlegget ut.

Hva vil skje ved årets kommunevalg? Vil skolen bli nedlagt? Vil det bli tilrettelagt for flere industritomter? Vil det planlegges for nye byggefelt? Og hva med sykehjemmet? Vil det utvides?

Tidligere har jeg fulgt spent med i forkant av kommunevalget, men i år er jeg rett og slett rådvill og desillusjonert.

Skuffet

Det har nemlig vært et turbulent år her i kommunen. Administrasjonen og kommunestyret har vært splittet, og avisskriveriene har vært mange. Beskyldninger er pøst ut og flere har fraskrevet seg ansvar. Likevel har grasrota stått på og gjort jobben sin.

Selv har jeg opplevd politikere som jeg tidligere har sett på som pålitelige bautaer, falle som kampesteiner ned fjellsiden. Jeg er så skuffet over at enkelte ikke har forvaltet makten etisk riktig og at de har brukt tilliten de fikk for snart fire år siden, uten sjel og hjerte.

Det er rystende når kommunestyrerepresentanter går inn på en prateside på Facebook og kaller sine kolleger for «en gjeng med amatører»

Ikke alle tåler makt

Noen ganger lurer jeg på om det er for tette bånd mellom våre folkevalgte og de innflytelsesrike og mektige personene i enkelte kommuner. Samtidig skal det godt gjøres ikke å kjenne noen som kjenner noen når man bor i en liten kommune.

• Det er en tragedie for demokratiet vårt at så få bruker stemmeretten sin

Likevel er det etter min mening ikke alle som tåler å få makt. Perfekt og ren politisk utøvelse finnes ikke lenger.

Per i dag vet jeg ikke hvem jeg skal stemme på. Men jeg må nok riste av meg skuffelsen over enkelte og lete etter den og de som virker mest oppriktig og som har oppført seg noenlunde etisk bra de siste fire årene.

Perfekt og ren politisk utøvelse finnes ikke lenger

Gunhild M. Kvåle

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy