JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deltid og heltid:

Få utlyste helsefagarbeider-stillinger er på heltid: – Bekrefter at det er en deltidskrise

Kai Hovden

Av 3.200 utlyste faste stillinger som helsefagarbeider, var bare 500 heltidsjobber. To av ti hadde stillingsbrøk under 20 prosent.

2019082808430320190828084303

Dette går fram i en undersøkelse Retriever har gjort på oppdrag fra Fagforbundet, skriver Dagbladet. Bare 15 prosent av de utlyste, faste stillingene i undersøkelsen var på heltid, mens fire av ti hadde under 50 prosent stillingsbrøk. Noe over to av ti hadde stillingsbrøk mellom 51 og 80 prosent.

Forsker: – Hvis alle hadde jobbet i hele stillinger, ville vi plutselig ha for mange ansatte og ikke for få

p

Undersøkelsen baserer seg på ledige stillinger lyst ut på nav.no i perioden mars til juni over hele Norge.

– Denne undersøkelsen bekrefter at det er en deltidskrise. Det er spesielt ille fordi både samfunnet, kommunene, den ansatte og brukerne vil tjene på at flere ansettes på heltid, sier leder Metter Nord i Fagforbundet.

Hun sier det i Norge vil mangle 40.000 helsearbeidere de neste årene, og hun sier mye av årsaken er nettopp at folk bare ansettes i deltidsstillinger.

– Det er ikke bra for brukerne, som hele tiden møter nye ansikter, og det er ikke bra for dem som jobber i denne sektoren. Dette løpet kan vi ikke fortsette med, sier Nord. Hun legger til at folk ikke vil satse på en utdanning i helse- og omsorgssektoren dersom de ikke får sikkerhet om å få jobb.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy