Grasrota om kommunevalget

Det er en person som ikke vil konkurranseutsette jobben min, og han skal jeg stemme på

2019070809595220190708141539
LEIE: Politikerne i kommunen min har oppført seg som leie treåringer i sandkassen, skriver grasrotstemme Hilde Lende Aune.

LEIE: Politikerne i kommunen min har oppført seg som leie treåringer i sandkassen, skriver grasrotstemme Hilde Lende Aune.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Jeg er ikke fornøyd med at høyresiden foreslår å privatisere arbeidsplassen min knapt et år etter at vi ble kommunalt ansatte.

Hjelpepleier og yrkesseksjonsleder Helse og sosial, Fagforbundet Askøy

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er fjerde innlegget ut.

Den viktigste saken for meg når jeg skal bruke stemmeretten ved kommunevalget i høst, er gode offentlige tjenester. Det er det som skaper heltid, fellesskap og solidaritet.

Vil ikke ut på anbud

I min kommune har det vært et politisk sirkus uten like. Det er blitt gjennomført en lovligkontroll av budsjett- og økonomiplanen for Askøy kommune, og eiendomsskatten er blitt fjernet.

Jeg betaler gjerne eiendomsskatt hvis det betyr at en skakkjørt kommune kommer seg på beina igjen, og at de som har minst, skal få mer. Jeg vil jo gjerne bidra til at kommunen jeg bor og jobber i, blir en god kommune å være i.

Jeg er heller ikke særlig fornøyd med at høyresiden foreslår å privatisere arbeidsplassen min knapt et år etter at vi ble kommunalt ansatte og fikk like vilkår som de vi deler garderobe med. Vi vil ikke ut på anbud nok en gang.

Politikerne har oppført seg som leie treåringer i sandkassen. Men de er faktisk voksne, og de bør kunne oppføre seg.

Jeg forstår hvorfor flere flytter fra Askøy kommune

Ikke mitt eget parti

Hjemme hos oss er det delvis politisk uenighet, der den ene mener den andre ikke står langt nok til venstre. Årets kommunevalg blir ekstra spennende med en samboer på valglista. Selv sto jeg på lista til Kristiansand SV for fire år siden, men i år stemmer jeg ikke på mitt eget parti.

I år stemmer jeg Rødt. Kommunevalg er personvalg, og jeg skal stemme på samboeren min. Det er nemlig en person jeg vet ikke vil konkurranseutsette jobben min. Det er også en person som gjennom mange år som tillitsvalgt i Fagforbundet har hode og hjerte på rett sted.

87 norske kommuner dropper anbud på renovasjon

Jeg betaler gjerne eiendomsskatt hvis det betyr at en skakkjørt kommune kommer seg på beina igjen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy