Grasrota om kommunevalget

Jeg stemmer på et parti som vil ha hele og faste stillinger og som ikke legger ut de ansattes lønns- og arbeidsvilkår på anbud

2019072212542920190722125429
VIKTIG: Det er grunnleggende viktig å stemme ved årets kommunevalg, skriver grasrotstemme Tarjei Leistad.

VIKTIG: Det er grunnleggende viktig å stemme ved årets kommunevalg, skriver grasrotstemme Tarjei Leistad.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Derfor stemmer jeg Arbeiderpartiet.

Organisasjonssekretær i Fagforbundet Trøndelag og medlem i forbundsstyret

Vi har ikke alltid hatt stemmerett for alle. Den har vi kjempet frem. Hadde jeg levd da Grunnloven ble skrevet i 1814, hadde jeg for eksempel ikke hatt stemmerett.

I år feirer vi 100 år med stemmerett for absolutt alle uavhengig av sosial status og størrelsen på lommeboka. Derfor er det grunnleggende viktig å stemme ved årets kommunevalg. Det er også ved å stemme at du deltar i demokratiet.

Det er en tragedie for demokratiet vårt at så få bruker stemmeretten sin

Hele og faste stillinger

Selv stemmer jeg Arbeiderpartiet. Det gjør jeg fordi jeg vil sette fellesskapet framfor skattekutt. Jeg vil også sette offentlige velferdstjenester for alle framfor sugerør i kommunekassen for noen få.

Jeg stemmer på et parti som vil ha hele og faste stillinger og som ikke vil legge ut de ansattes lønns- og arbeidsvilkår på anbud.

Lene jobber ufrivillig deltid og ønsker seg fast stilling. Nå får hun støtte fra Arbeiderpartiet

Egenregi

Jeg vil ha kommuner som fungerer som ett festningsverk mot regjeringens kalde og blå høyrepolitikk. Mine viktigste saker blir derfor en sterk offentlig velferd og at offentlige tjenester drives i egenregi og ikke overlates til kapitalkreftene.

– Nå må politikerne slutte å sette ut renovasjon på anbud

For meg er det også viktig at vi får flere heltidskommuner. Kommuner der det ikke bare snakkes om heltid, men der det faktisk gjennomføres.

Ordførere konkurrerer om å være miljøfyrtårn, kulturkommuner og eller universitetskommuner. Jeg ønsker meg mange flere ordførere som vil bygge heltidskommuner.

Må være enda tydeligere

Selv bor jeg i Trondheim, hvor vi har vært heldige og hatt politikere som i lengre tid har ført en politikk som setter fellesskapsløsningene foran skattekutt. Likevel må vi være enda tydeligere og si nei til kommersielle private aktører.

Ny rapport: Stadig færre ideelle barnehager – kommersielle øker voldsomt

Vi må også bygge en eldreomsorg som har tilstrekkelig med bemanning og som er preget av hele og faste stillinger. Det er også viktig å legge til rette for industri slik at vi kan nå ambisiøse klimamål.

Jeg ønsker meg mange flere ordførere som vil bygge heltidskommuner

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy