JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette er Frank Robert. Han er Norges beste vaktmester.

NORGES BESTE: Frank Solvang sørger til daglig for en god skolehverdag på Kjølberg skole i Fredrikstad. Nå har han gått til topps i en kåring av Norges beste vaktmester. (fotomontasje)

NORGES BESTE: Frank Solvang sørger til daglig for en god skolehverdag på Kjølberg skole i Fredrikstad. Nå har han gått til topps i en kåring av Norges beste vaktmester. (fotomontasje)

Privat

Frank Robert Solvang (56) er vaktmester ved Kjølberg skole i Fredrikstad. Nå får han tittelen ”Norges beste vaktmester”.

2016120914090820230821171436

Solvang gikk seirende ut av en nasjonal konkurranse som til slutt ble avgjort i sosiale medier. Initativet til kåringen kommer fra selskapet Cramo. Hensikten er å hedre den daglige innsatsen til vaktmestere over hele landet. I høst ble det sendt inn over 100 kandidater, og juryen endte til slutt med tre finalister. Blant disse gikk vaktmester Frank Robert Solvang av med seieren etter at flere tusen foreldre og skolebarn hadde avlagt sine stemmer i sosiale medier.

• Her er de første som tok fagbrev som byggdrifter

– Det varmet veldig

Solvang, som har vært vaktmester ved Kjølberg skole i Fredrikstad i 20 år, er godt fornøyd med tittelen etter å ha hentet hjem rundt 40 prosent av stemmene.

– Jeg er ingen person som liker å stå i rampelyset, så i utgangspunktet var jeg litt skeptisk. Men da kåringen kom i gang fikk jeg mange tilbakemeldinger både fra elever og foreldre, og flere stoppet meg på gaten eller i butikken for å fortelle at de hadde stemt på meg. Slikt varmer jo veldig, sier Frank Robert Solvang.

– Prisen har jo stor betydning for meg, for jeg føler meg jo virkelig verdsatt, men jeg tror også at kåringen er positiv i et større perspektiv fordi den setter fokus både på jobben vaktmestere gjør og på teknisk drift generelt. Dette er bra for hele yrkesgruppen, sier Frank Robert Solvang.

Frank Robert Solvang vil bli overrakt prisen i en liten seremoni på Kjølberg skole 20. desember kl. 10.00. Utover oppmerksomheten vinner han materiell og leieutstyr til en verdi av 50 000 kroner som er øremerket bruk på Kjølberg skole.

• Uunnværlige vaktmestere

En verdig vinner

Cramo er et serviceselskap innen utleie av maskiner og utstyr, og står bak kåringen. Salgs- og markedsdirektør i Cramo, Geir Paulsen, er svært imponert over engasjementet kåringen har medført.

– Det har vært en uventet stor interesse for kåringen, og vi har fått inn tips og kandidaturer fra så og si hele landet. Det er tydelig at mange er glade i ”sin” vaktmester og verdsetter innsatsen han eller hun legger ned hver eneste dag. Vi vet at vi har en verdig vinner, og håper samtidig at kåringen har skapt positiv oppmerksomhet rundt mange hardtarbeidende vaktmestere som fortjener å løftes frem, sier Geir Paulsen.

Elever og foreldre stoppet meg på gaten for å fortelle at de hadde stemt på meg. Slikt varmer jo veldig.

Vaktmester Frank Robert Solvang

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy