JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nyansatte får mye høyere lønn enn de som har vært der lenge

– Unicare løper fra ansvaret for ansattes lønn, sier fagforbundstopp

URETTFERDIG: – Det føles ikke riktig at nye folk tjener mer enn de som har vært her i mange år, sier tillitsvalgt Beth Nordahl (i midten). Her flankert av Ana Simic, Fozia Nazir, Loraine Ignacio, Faisa Ismail og Ronizza Mangaya-ay.

URETTFERDIG: – Det føles ikke riktig at nye folk tjener mer enn de som har vært her i mange år, sier tillitsvalgt Beth Nordahl (i midten). Her flankert av Ana Simic, Fozia Nazir, Loraine Ignacio, Faisa Ismail og Ronizza Mangaya-ay.

Karin E. Svendsen

Det private omsorgsselskapet er hjertelig velkomne til å finne en løsning for bedre lønn til alle, sier Per Egil Johansen i Fagforbundet Oslo.

2017042813404720230821171436

ola.tommeras@fagbladet.no

Daglig leder for St. Hanshaugen sykehjem, Trude Hjelseth, skyver nemlig ansvaret på Fagforbundet for de store lønnsforskjeller ved sykehjemmet hun ledet. Hun har vært daglig leder for sykehjemmet inntil denne måneden.

Hjelseth avviser at Unicare som arbeidsgiver har ansvar for at nyansatte tjener vesentlig mer enn de som har stått i jobben i flere år.

I et brev til de ansatte skriver hun at det er opp til Fagforbundet å forhandle fram ulike lønnstillegg slik at forskjellene blir utjevnet i årets lønnsoppgjør. Hun viser til at Fagforbundet i fjor valgte å gi like store lønnsøkninger til alle medlemmer.

Unicare tjente over 35 millioner på eldreomsorg

Fremmet slike krav

Per Egil Johansen i Fagforbundet Oslo har problemer med å ta utspillet alvorlig. Lønnsoppgjøret for sykehjemsansatte i Unicare ble avsluttet på fredag, men for ansatte i hjemmestjenester og Unicare BAB (Bo- og omsorgssenter for funksjonshemmede) starter oppgjøret onsdag.

– Det er helt urimelig å legge ansvaret for lønnsforskjellene på Fagforbundet. Unicare løper med det fra ansvaret de har som forhandlingspart og avtalepart, sier Johansen.

Han opplyser at Fagforbundet gjentatte ganger har forsøkt å få til ansiennitetsstiger i sektoren. Det ville ha avverget at de som står lenge i jobben taper lønn i forhold til nyansatte.

– Vi har fremmet slike krav i både hovedforhandlinger og i flere ulike varianter lokalt gjennom mange år, men uten å få gjennomslag hos arbeidsgiversiden, sier Johansen.

• Får dårligere råd hvert år

Hjertelig velkommen

– Står Unicare fast på dette, så kan det gjøre lønnsforhandlingene interessante. Vi skisserer mer enn gjerne en løsning der ansatte får bedre uttelling for ansiennitet og ikke taper på å stå lenge i jobben, sier Johansen.

– Dersom Unicare mener at vi har ansvaret for at de med lang ansiennitet faller etter lønnsmessig, så er selskapet hjertelig velkommen til å møte oss med en løsning for bedre lønn til alle, fastslår Johansen.

Onsdag denne uken starter forhandlingene innen hjemmetjenesten.

2015: Topplønn for private hjelpepleiere: 301.577 kroner

• Nå kan fagarbeidere søke sykepleier- og barnehagelærerstudier

• Grønt lys fra Stortinget til helsefagarbeidere som vil bli sykepleier

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy