JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet ønsker avtale for hele laget ved Ahus

2022031711371720220317114743
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Frøydis Falch Urbye

Her svarer Mette Nord på kritikken fra plasstillitsvalgt Nicolay Bjørnstad Berg på Ahus.

Leder i Fagforbundet

Det er godt å se at du som vår tillitsvalgte er enig i vårt budskap om at hele laget er like viktig – også når lønn skal forhandles og avtales.

Du etterspør i et leserinnlegg den 15. mars hvorfor Fagforbundet ikke har signert en avtale på Ahus om unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser i forbindelse med koronapandemien for alle sine medlemmer og ikke bare for sykepleiere.

Det enkle svaret på dette er at det har ikke Ahus sin ledelse sett et behov for. Fagforbundets fagforening ved Ahus har derimot ønsket å inngå en slik avtale med sykehuset.

Men dette korte svaret trenger en noe grundigere begrunnelse. For at en slik avtale skal inngås, må arbeidsgiver og fagforening være enige. Sier en nei, blir det ingen avtale. Arbeidsgiver og Norsk Sykepleierforbund hadde i dette tilfellet laget en avtale som omfattet sykepleierne på Ahus. For at sykepleierne som er organisert i Fagforbundet skulle være omfattet, så etablerte Fagforbundet en tilsvarende avtale.

Fagforbundet mener, som du påpeker, at alle yrkesgrupper i sykehuset har vært like viktige i koronapandemien, og ønsker selvsagt avtaler som sikrer alle våre medlemmer i sykehuset like vilkår. Men det er viktig å understreke at ved inngåelsen av en slik avtale så endrer man vilkår ikke bare for lønn, men også belastning. Vi har inngått avtaler ved andre helseforetak der arbeidsgiver og vi har sett et behov for unntak fra tariffavtalens arbeidstidsgrenser for flere grupper, og vi vil sette oss ned og forhandle om en avtale som omfatter alle våre medlemmer på Ahus hvis behovet vises der også.

Til slutt vil jeg minne om at vi har en stor og velfungerende fagforening for våre medlemmer på Ahus. Jeg vil derfor anbefale at du i ditt videre engasjement benytter deg av kompetansen og mulighetene som fagforeningen representerer. Avtalen du etterspør er nettopp et eksempel på en sak som blir håndtert av den lokale fagforeningen og hovedtillitsvalgte, ikke av Fagforbundet nasjonalt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy