JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MENINGER

For PBL er gode tariffavtaler en selvfølge

2021011518290420210115183346

Susanna Wolfgramm

Leder Sara Bell i Fagforbundet i Bergen avd. 56 skriver i raseri, innrømmer hun, om arbeidskonflikten mellom Fagforbundet og NHO. Det er kanskje raseriet som får henne til, på sviktende grunnlag, å dra PBL (Private Barnehagers Landsforbund) inn i fortellingen.

Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt

PBL (Private Barnehagers Landsforbund)

I et innlegg i Fagbladet 13. januar omtaler Bell Fagforbundets langvarige arbeid for å forsvare gode ordninger i barnehagesektoren, og som er det uttalte grunnlaget for streiken som blant annet rammer ni barnehager i NHO-området. Hun forteller sin historie om hva Fagforbundet har fått til i andre tariffområder i barnehagesektoren, og skriver blant annet: «PBL har måttet gi opp».

Det er vanskelig å tolke denne setningen på annen måte enn at PBL har kjempet imot at de ansatte skal ha gode lønns- og pensjonsvilkår. Det er, for å si det pent, feil.

Sara Bell: Dette er en elendig avtale

For PBL er det en selvfølgelig konsekvens av økonomisk likeverdig behandling av kommunale og private barnehager, at også de ansatte i kommunale og private barnehager skal ha økonomisk likeverdige vilkår.

Derfor har PBL tradisjon for å ha tariff-festede minstelønnssatser som er fullt på høyde med minstelønnssatsene i KS-tariffen. Og derfor gir både PBLs gamle og nye pensjonsordninger ytelser til de ansatte som fullt ut tåler sammenligning med det du finner i offentlig sektor.

PBL opplever Fagforbundet som en profesjonell og ryddig motpart i tariffarbeidet. Derfor undrer vi oss litt over hvordan raseriet har fått ta overhånd i dette innlegget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy