MENINGER

For PBL er gode tariffavtaler en selvfølge

2021011518290420210115183346

Susanna Wolfgramm

Leder Sara Bell i Fagforbundet i Bergen avd. 56 skriver i raseri, innrømmer hun, om arbeidskonflikten mellom Fagforbundet og NHO. Det er kanskje raseriet som får henne til, på sviktende grunnlag, å dra PBL (Private Barnehagers Landsforbund) inn i fortellingen.

Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt

PBL (Private Barnehagers Landsforbund)

I et innlegg i Fagbladet 13. januar omtaler Bell Fagforbundets langvarige arbeid for å forsvare gode ordninger i barnehagesektoren, og som er det uttalte grunnlaget for streiken som blant annet rammer ni barnehager i NHO-området. Hun forteller sin historie om hva Fagforbundet har fått til i andre tariffområder i barnehagesektoren, og skriver blant annet: «PBL har måttet gi opp».

Det er vanskelig å tolke denne setningen på annen måte enn at PBL har kjempet imot at de ansatte skal ha gode lønns- og pensjonsvilkår. Det er, for å si det pent, feil.

Sara Bell: Dette er en elendig avtale

For PBL er det en selvfølgelig konsekvens av økonomisk likeverdig behandling av kommunale og private barnehager, at også de ansatte i kommunale og private barnehager skal ha økonomisk likeverdige vilkår.

Derfor har PBL tradisjon for å ha tariff-festede minstelønnssatser som er fullt på høyde med minstelønnssatsene i KS-tariffen. Og derfor gir både PBLs gamle og nye pensjonsordninger ytelser til de ansatte som fullt ut tåler sammenligning med det du finner i offentlig sektor.

PBL opplever Fagforbundet som en profesjonell og ryddig motpart i tariffarbeidet. Derfor undrer vi oss litt over hvordan raseriet har fått ta overhånd i dette innlegget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy