JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meninger

Kjære ansatte i barnehager og skolen: Takk!

TAKKER: Barnehage- og skoleansatte får hjertefølt lovpris i dette åpne brevet fra Ap-politiker og pappa Farukh Qureshi.

TAKKER: Barnehage- og skoleansatte får hjertefølt lovpris i dette åpne brevet fra Ap-politiker og pappa Farukh Qureshi.

Jeg vil takke dere for engasjementet og innsatsen for våre barn, både som politiker og som pappa.

2020040614000020200406121545

Farukh Qureshi

Bystyrerepresentant og medlem av kultur- og utdanningsutvalget for Oslo Arbeiderparti

Det er en krevende tid for hele nasjonen, og enhver av oss har blitt nødt til å leve livet på en annen måte enn det vi ønsker eller er vant til. Likevel er det ingen tvil om at de siste ukene har vært særlig krevende for dere. På svært kort varsel ble barnehagene og skolene stengt, og det har krevd mye fra dere som jobber i barnehage og skole.

Dere har møtt utfordringene på forbilledlig måte, og strukket dere langt for å ivareta barna og deres foresatte. Som pappa til en datter som går på Bjørndal skole, en sønn som går i Trollskogen barnehage og ikke minst som politiker, er jeg imponert over deres engasjement og innsats.

En usikker hverdag

Sammen med beskjeden om stenging av barnehage og skole, så kom det også en usikkerhet. I forhold til blant annet både egen jobb og organisering av eget privatliv. Naturligvis har spørsmålene vært mange. Det har hendt at ingen har kunne svare på dem, engang.

Mette Nord om korona-heltene: – Dette er funksjoner som vi i rolige tider ønsker at skal koste oss minimalt

Flere av dere har uttrykt frustrasjon og bekymringer. Begge deler er berettiget i en situasjonen som denne. Heldigvis har man fått avklart det viktigste raskt, og som har gitt dere forutsigbarhet. Der de praktiske løsningene ikke har vært klare, har dere vært kreative og funnet gode løsninger. Dere har satt egne bekymringer og frustrasjon til side, og fokuset deres har likevel vært barnas beste. Det sier mye om dere!

Jeg er glad for at det nettopp er dere som jobber med byens barn og unge. Uansett hvilken rolle dere har på arbeidsplassen deres. Dere utgjør en forskjell for barna. En forskjell som betyr mer enn kanskje dere selv tenker over i hverdagen.

Usedvanlig innsats

Eksemplene på forskjellen dere utgjør, er mange, men jeg har likevel lyst å trekke frem noen: De første dagene etter stengingen var det flere av dere som dro hjem til barna (som ikke kunne komme i barnehagen eller skole grunnet karantene) for å levere deres klær, miljøarbeidere og sosiallærere stilte seg til disposisjon for elever på nettet, lærerne lagde nytt undervisningsopplegg og ikke minst håndterte skoleledere hele situasjonen på en god måte.

Mens mange har innbilt seg at både barnehager og skoler er helt stengt, så passer barnehageansatte, AKS-assistenter og skoleassistenter barn til foresatte med samfunnskritiske jobber i det «stille». Barna som er hjemme fra barnehage, blir fulgt opp over telefon og videosamtaler, miljøarbeidere og assistenter følger fortsatt opp elever med spesielle behov, renholdere sørger for at smitte ikke spres og vaktmestere passer fortsatt på skolebygningene.

Dette er bare en liten promille av alle eksemplene man kunne ha trukket frem, men for meg er det viktig å presisere at alle og en hvers bidrag er avgjørende for at «tannhjulet» går rundt. For enkeltindivider, og fellesskapet. Sammen vi er best. Alltid.

Her er Fagbladets spesialside om korona

Til deg som også er tillitsvalgt: takk for du på står på barrikadene for dine medlemmer, men også at du er ansvarlig og løsningsorientert gjennom denne tiden. Din innsats betyr noe. Fortsett den gode jobben du gjør!

Tusen hjertelig takk for innsatsen og engasjementet ditt – og ikke minst for ditt bidrag som sørger for å holde samfunnet igang.

Dere har satt egne bekymringer og frustrasjon til side, og fokuset deres har likevel vært barnas beste. Det sier mye om dere!

MEST LEST:
70/30

70/30

Agnes Bridge Walton

Antalet spanske sjukepleiarar i norsk helsevesen eksploderer: Dette er mannen bak

Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.

Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.

Gorm Kallestad, NTB og Privat

Store lønnsforskjeller. Jovana tjente 100.000 kroner mindre enn kollegaene i kommunen

Jonas Fagereng Jacobsen

Fagforbundets leder om Høyres historiske valgseier: – Jeg er bekymra

SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.

SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.

Werner Juvik

Torbjørn og Jan Egil åpnet kranene: Derfor gikk det ikke enda verre da «Hans» stormet gjennom Hallingdalen

Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser.  Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier.  - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på  tvers av politiske skillelinje for viktige saker. 

Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser. Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier.  - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på tvers av politiske skillelinje for viktige saker. 

Ole Martin Wold

Høyre gjorde knallvalg i Trondheim: Nå blir helsefagarbeider Gina vara i bystyret

Herman Bjørnson Hagen

LO-lederen lover kamp: «Vi vil slå hardt ned på angrep på grunnleggende rettigheter»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy