Leif Martin Kirknes
Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo
6. oktober i fjor vant et av våre medlemmer i bydel Ullern over Oslo kommune i tingretten. I den enstemmige dommen fikk hun medhold i at hun har rett til fast stilling etter utrolige elleve år som midlertidig ansatt i Oslo kommune. Hun ble også tilkjent 300.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste. Vårt medlem, som har hatt det svært tøft, var glad og håpet nå å kunne se framover.
• Alenemoren ble sagt opp og sto uten inntekt. Nå kan hun få fast jobb og 300.000 i erstatning
Det rødgrønne byrådet snakker mye om at de er opptatt av heltidskultur og hele, faste stillinger.
Vi reagerte derfor med raseri da vi fikk beskjed om at Oslo kommune anker den enstemmige tingrettsdommen. Med dette gjør byrådet skam på sine fine formuleringer om heltidskultur i Oslo kommune, og kaster vårt medlem ut i et nytt mareritt med usikre framtidsutsikter.
• Jobbet elleve år for kommunen: Nå anker Oslo enstemmig dom mot alenemoren
Altfor mange lønnstakere jobber deltid mot sin vilje, og Oslo kommune er en versting på området. Deltidskulturen gir lav inntekt, dårlig pensjon og en uforutsigbar hverdag hvor man må jakte ekstravakter for å få en lønn det går an å leve av. Deltidskulturen gir ikke et anstendig arbeidsliv, og det gir dessuten byens befolkning dårligere velferdstjenester. Vi er langt ifra fornøyd med byrådets arbeid med å kunne tilby de ansatte hele og faste stillinger. Når byrådet går til det skritt å slåss i retten for å hindre at en arbeidstaker som har vært midlertidig ansatt i elleve år får fast ansettelse, så er det en regelrett skandale.
Vi krever at byrådet omgående trekker anken og gir vårt medlem en uforbeholden unnskyldning. Inntil så skjer har byrådet ingen troverdighet når man hevder å jobbe for heltidskultur i Oslo kommune.
Uttalelsen ble enstemmig vedtatt på Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo sitt årsmøte 21.januar 2021.
Helsefagarbeidere og hjelpepleiere, renholdere og sykepleiere har i dag særaldersgrense. Arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og Virke mener denne ordningene ikke bør videreføres fullt ut.
Frøydis Falch Urbye
OMSKOLERT: Rune Lundquist gikk fra bruker til medarbeider på Sagatun. – Jeg ble bedre av å hjelpe andre, sier han.
Werner Juvik
KOM TILBAKE: – Ja, jeg var syk, men jeg trengte å være blant folk, sier Katherine Carroza-Roos.
MISNØYE: Sammen med sine kolleger står Inger Marie Hagen ved OsloMet bak Medbestemmelsesbarometeret. Den viser at mer enn hver femte arbeidstaker gir uttrykk for misnøye med ledelsen.
Kasper Holgersen
SKÅL: 43 prosent av norske arbeidstakere må selv betale for julebordet selv.
Colourbox
PÅ BØLGJELENGDE: Dei to kollegaene Anne Gro Olesrud Rugaas (36) og Nina Helen Haugan Hansen (38) og er samde om det meste. Og viktigast for begge er at brukarane har gode dagar og opplever meistring når dei er på dagavdelinga.
Marianne Otterdahl-Jense
Stig Berntsen og Stine Westrum
Øystein Windstad
Leif Martin Kirknes
Stig Berntsen og Stine Westrum
Øystein Windstad