JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MENINGER

Oslo kommune må trekke anken

2021012514505920210125160804

Leif Martin Kirknes

«Når byrådet går til det skritt å slåss i retten for å hindre at en arbeidstaker som har vært midlertidig ansatt i elleve år får fast ansettelse, så er det en regelrett skandale.»

Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo

6. oktober i fjor vant et av våre medlemmer i bydel Ullern over Oslo kommune i tingretten. I den enstemmige dommen fikk hun medhold i at hun har rett til fast stilling etter utrolige elleve år som midlertidig ansatt i Oslo kommune. Hun ble også tilkjent 300.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste. Vårt medlem, som har hatt det svært tøft, var glad og håpet nå å kunne se framover.

Alenemoren ble sagt opp og sto uten inntekt. Nå kan hun få fast jobb og 300.000 i erstatning

Det rødgrønne byrådet snakker mye om at de er opptatt av heltidskultur og hele, faste stillinger.

Vi reagerte derfor med raseri da vi fikk beskjed om at Oslo kommune anker den enstemmige tingrettsdommen. Med dette gjør byrådet skam på sine fine formuleringer om heltidskultur i Oslo kommune, og kaster vårt medlem ut i et nytt mareritt med usikre framtidsutsikter.

Jobbet elleve år for kommunen: Nå anker Oslo enstemmig dom mot alenemoren

Altfor mange lønnstakere jobber deltid mot sin vilje, og Oslo kommune er en versting på området. Deltidskulturen gir lav inntekt, dårlig pensjon og en uforutsigbar hverdag hvor man må jakte ekstravakter for å få en lønn det går an å leve av. Deltidskulturen gir ikke et anstendig arbeidsliv, og det gir dessuten byens befolkning dårligere velferdstjenester. Vi er langt ifra fornøyd med byrådets arbeid med å kunne tilby de ansatte hele og faste stillinger. Når byrådet går til det skritt å slåss i retten for å hindre at en arbeidstaker som har vært midlertidig ansatt i elleve år får fast ansettelse, så er det en regelrett skandale.

Vi krever at byrådet omgående trekker anken og gir vårt medlem en uforbeholden unnskyldning. Inntil så skjer har byrådet ingen troverdighet når man hevder å jobbe for heltidskultur i Oslo kommune.

Uttalelsen ble enstemmig vedtatt på Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo sitt årsmøte 21.januar 2021.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy