Strid om rett til fast jobb

Jobbet 11 år for kommunen: Nå anker Oslo enstemmig dom mot alenemoren

OSLO: Fagforbundet-medlemmet har jobbet i flere vikariater, blant annet i Nav i Oslo. Nå går skal saken henns videre til lagmannsretten.

OSLO: Fagforbundet-medlemmet har jobbet i flere vikariater, blant annet i Nav i Oslo. Nå går skal saken henns videre til lagmannsretten.

Tormod Ytrehus

Alenemoren gikk fra vikariat til vikariat. En enstemmig Oslo tingrett mener hun har krav på fast jobb og 300.000 kr i erstatning.

2020121411171020201214111800

oystein.windstad@fagbladet.no

Fagforbundet-medlemmet har jobbet i ulike vikariater i Oslo kommune.

Den 6. oktober ga Oslo tingrett medhold i at arbeidet har vært permanent og ikke midlertidig. Alenemoren har jobbet med tolking, foreldreveiledning og med flyktninger på Nav.

• Alenemor sagt opp og stod uten inntekt - vant i retten

LO-støtte

Kvinnen sier til Fagbladet at verken hun eller hennes advokat ønsker å kommentere anken.

– Jeg beskylder ingen for bevisst å ha latt være å tilby henne fast ansettelse. Men, systemet har ikke fanget opp at dette, sier LO-advokat Anne-Lise Rolland.

– Jeg beskylder ingen for bevisst å ha latt være å tilby henne fast ansettelse. Men, systemet har ikke fanget opp at dette, sier LO-advokat Anne-Lise Rolland.

Sissel M. Rasmussen

Fagforbundet-medlemmet har fått støtte av LO-advokatene og det er Anne-Lise Rolland som har tatt saken og ført den i retten. Tidligere har advokat Rolland sagt til Fagbladet at situasjonen til alenemoren har vært svært krevende:

– Menneskelig sett skjuler det seg imidlertid også en personlig svært krevende situasjon bak dommen. Vårt medlem kom til Norge i 2005 og er akademisk utdannet fra utlandet, men har aldri fått tilbud om fast ansettelse i Norge. Hun har imidlertid hatt Oslo kommune som hovedinntektskilde i 11 år! Gjennom oppdragsavtaler, vikariater og engasjementer, sier Rolland og fortsetter:

– Jeg beskylder ingen for bevisst å ha latt være å tilby henne fast ansettelse. Men, systemet har ikke fanget opp at dette. Det er noe som ikke bør skje.

SV-politiker: – Oslo kommune må rydde opp i vikarbruken

– Mange kvinner i samme situasjon

Alenemoren har fått støtte fra blant andre Rødt og SV i Oslo. Begge partiene har krevd at Oslo kommune skal trekke anken.

SV-politiker og stortingskandidat Marian Hussein tok kontakt med Fagbladet tidligere i høst og tipset om alenemorens situasjon. Hussein sier hun kjenner til flere minoritetskvinner som er i samme situasjon som Fagforbundet-medlemmet:

– Vi hører ofte om minoritetskvinner som ikke er i arbeid, men vi hører sjelden om de kvinnene som er i arbeidslivet og aldri får fast jobb. Det er viktig med økonomisk frihet og viktig for integrering. Det er viktig å få disse historiene frem slik at flere forstår den kampen disse kvinnene står i, sa Hussein til Fagbladet i høst.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy