JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strid om rett til fast jobb

Jobbet 11 år for kommunen: Nå anker Oslo enstemmig dom mot alenemoren

OSLO: Fagforbundet-medlemmet har jobbet i flere vikariater, blant annet i Nav i Oslo. Nå går skal saken henns videre til lagmannsretten.

OSLO: Fagforbundet-medlemmet har jobbet i flere vikariater, blant annet i Nav i Oslo. Nå går skal saken henns videre til lagmannsretten.

Tormod Ytrehus

Alenemoren gikk fra vikariat til vikariat. En enstemmig Oslo tingrett mener hun har krav på fast jobb og 300.000 kr i erstatning.

2020121411171020201214111800

oystein.windstad@fagbladet.no

Fagforbundet-medlemmet har jobbet i ulike vikariater i Oslo kommune.

Den 6. oktober ga Oslo tingrett medhold i at arbeidet har vært permanent og ikke midlertidig. Alenemoren har jobbet med tolking, foreldreveiledning og med flyktninger på Nav.

• Alenemor sagt opp og stod uten inntekt - vant i retten

LO-støtte

Kvinnen sier til Fagbladet at verken hun eller hennes advokat ønsker å kommentere anken.

– Jeg beskylder ingen for bevisst å ha latt være å tilby henne fast ansettelse. Men, systemet har ikke fanget opp at dette, sier LO-advokat Anne-Lise Rolland.

– Jeg beskylder ingen for bevisst å ha latt være å tilby henne fast ansettelse. Men, systemet har ikke fanget opp at dette, sier LO-advokat Anne-Lise Rolland.

Sissel M. Rasmussen

Fagforbundet-medlemmet har fått støtte av LO-advokatene og det er Anne-Lise Rolland som har tatt saken og ført den i retten. Tidligere har advokat Rolland sagt til Fagbladet at situasjonen til alenemoren har vært svært krevende:

– Menneskelig sett skjuler det seg imidlertid også en personlig svært krevende situasjon bak dommen. Vårt medlem kom til Norge i 2005 og er akademisk utdannet fra utlandet, men har aldri fått tilbud om fast ansettelse i Norge. Hun har imidlertid hatt Oslo kommune som hovedinntektskilde i 11 år! Gjennom oppdragsavtaler, vikariater og engasjementer, sier Rolland og fortsetter:

– Jeg beskylder ingen for bevisst å ha latt være å tilby henne fast ansettelse. Men, systemet har ikke fanget opp at dette. Det er noe som ikke bør skje.

SV-politiker: – Oslo kommune må rydde opp i vikarbruken

– Mange kvinner i samme situasjon

Alenemoren har fått støtte fra blant andre Rødt og SV i Oslo. Begge partiene har krevd at Oslo kommune skal trekke anken.

SV-politiker og stortingskandidat Marian Hussein tok kontakt med Fagbladet tidligere i høst og tipset om alenemorens situasjon. Hussein sier hun kjenner til flere minoritetskvinner som er i samme situasjon som Fagforbundet-medlemmet:

– Vi hører ofte om minoritetskvinner som ikke er i arbeid, men vi hører sjelden om de kvinnene som er i arbeidslivet og aldri får fast jobb. Det er viktig med økonomisk frihet og viktig for integrering. Det er viktig å få disse historiene frem slik at flere forstår den kampen disse kvinnene står i, sa Hussein til Fagbladet i høst.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy