Norsk Ernæringsfaglig Forening:

Ernæringsfaglig forening blir ikke med i Fagforbundet likevel: Går til konkurrenten Delta i stedet

BYTTTER: Michaela Getz er leder av NEFF som nylig har signert avtale med Delta: - Det er viktig for våre medlememr å være en del av et stort forbund.

BYTTTER: Michaela Getz er leder av NEFF som nylig har signert avtale med Delta: - Det er viktig for våre medlememr å være en del av et stort forbund.

BYTTER: Michaela Getz er leder i NEFF som nå har gått fra Fagforbundet til Delta.

Etter planer om fusjon med Fagforbundet går nå Norsk Ernæringsfaglig Forening over til Delta.

2019021914425720190410203756

oystein.windstad@fagbladet.no

I 2016 var det planlagt at Norsk Ernæringsfaglig Forening (NEFF) skulle slås sammen med Fagforbundet.

Men nylig kom det en pressemelding om at NEFF går inn i arbeidstakerorganisasjonen Delta i stedet. Leder i NEFF, Michaela Getz, forteller at bakgrunnen for at de går til Delta er et krevende forhold til Fagforbundet det siste året:

– Det har vært en tøff prosess å bytte overordnet forbund. Nå skal det bli godt å se fremover og jobbe for en bedre fremtid for medlemmene, sier Getz til Fagbladet.

Kritisk

NEFF er en forening for folk som har bachelor eller master i ernæring. Tidligere skrev Fagbladet om at de ikke fikk kalle seg ernæringsfysiologer. Getz sier hun og NEFF er kritisk til prosessen med sammenslåing med Fagforbundet:

– Det ble gjort et vedtak i Fagforbundet om fusjonering i 2016. Vi ventet på at dette skulle bli fullbyrdet. Mens vi ventet, etterlyste vi mer konkrete rammevilkår.

– Vi ble overrasket i november i 2018, over at vi ikke skulle fusjoneres likevel. Vi NEFF fikk ikke noen forklaring, og det ble heller ikke invitert til noen samarbeidsmøter mellom NEFF og Fagforbundet i denne prosessen, sier hun og legger til:

– Delta ble det nærmeste det vi en gang ble forespeilet og ønsket oss i Fagforbundet.

– Får samme tilbud som andre medlemmer

Iren Luther er leder av Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet. Hun mener NEFFs medlemmer får et godt tilbud hos Fagforbundet.

– Styret i NEFF er misfornøyd med samarbeidet med Fagforbundet, hva er din kommentar til det?

– Hva de tenker rundt prosessen må de stå for selv. Vi har gjort vedtak om å ta dem opp som ordinære medlemmer, noe de også fikk tilbud om. Vi har ganske mange medlemmer med ernæringsfaglig bakgrunn, og de vil få det samme tilbudet fra oss som andre medlemmer. Noen av de tidligere medlemmene i NEFF står fortsatt som medlemmer hos Fagforbundet. Jeg håper de vil fortsette, og vi planlegger for dem, sier Luther.

– Synd

Seksjonsleder Luther sier det er leit at NEFF går til Delta:

– Det er en gruppe vi har brukt en del midler på, blant annet fordi de har vært i en rettssak. Det er synd at de da velger å gjøre det på denne måten. Det er deres valg, sier Luther til Fagbladet.

Prosessen mellom NEFF og Fagforbundet ble også varslet inn til LO av Michaela Getz. Det endte med at LO sendte varslet i retur til Fagforbundet uten å ta stilling til saken:

– Fagforbundet er kjempeviktig og arbeidslivet trenger Fagforbundet. Vårt mål med varselet var å utvise respekt med konstruktiv kritikk, sier Getz i NEFF.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy