Forslag til ny lov om likestilling

– Det er ingenting som tyder på at menn blir diskriminert når de søker på stillinger

Flere menn inn i kvinneyrker

HELE STILLINGER: Nestleder i Fagforbundet, Sissel M Skoghaug mener hele stillinger er veien å gå for å få flere menn inn i kvinnedominerte yrker.

HELE STILLINGER: Nestleder i Fagforbundet, Sissel M Skoghaug mener hele stillinger er veien å gå for å få flere menn inn i kvinnedominerte yrker.

Knut A. Nygaard

Fagforbundet frykter at bestemmelsen om å sikre kvinner like rettigheter bortfaller med regjeringens forslag til ny likestillings- og diskrimineringslov, som legges fram for Stortinget onsdag .

2017040412085220170426164659

ingeborg.rangul@fagbladet.no

– Det er ingenting som tyder på at menn blir diskriminert når de søker på stillinger eller opptak i såkalte kvinnedominerte yrker. Derfor må vi se hva regjeringen kommer med, altså hele loven under ett, sier Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet.

– Kjønn og likestilling er et forsømt felt i barnehage og skole

Hele stillinger

– Det er nok helt andre virkemidler som må til for å gjøre noe med denne utfordringen, for eksempel tilbud om hele stillinger, sier Skoghaug.

– Dette lovforslaget minner mer om symbolpolitikk, sier hun.

Langt igjen til likestilling, ifølge rapport

Særbehandling av menn

Regjeringen vil endre loven og gi menn samme vern mot diskriminering som kvinner har. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne sier til nrk.no at hun håper dette vil få flere menn inn i kvinnedominerte yrker.

I den nye likestillings- og diskrimineringsloven som legges fram for Stortinget på onsdag, åpner regjeringen for samme mulighet for å særbehandling av menn som av kvinner i flere typiske kvinneyrker. Nå skal det bli lov med særbehandling av menn i alle kvinnedominerte yrker.

Professor vil at arbeidsgiver skal straffes hvis du blir kjønnsdiskriminert

Mentor og stipender

I dag er det bare når det skal rekrutteres til stillinger der hovedoppgaven er undervisning eller omsorg for barn, det er lov til å be menn søke på stillingen.

Horne vil endre loven i tillegg oppmuntrer ministeren arbeidsgivere til å ha mentor- og stipendordninger for å få flere menn inn i de kvinnedominerte yrkene.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy