Oslobudsjettet legges fram i morgen:

– Forventer at byrådet fortsetter det gode arbeidet de er i gang med

SPENNENDE BUDSJETT: – Årets budsjett blir veldig viktig, ikke minst med tanke på at vi har et spennende lokalvalg om et år, mener nestlederen i Fagforbundet Oslo, Vidar Evje.

SPENNENDE BUDSJETT: – Årets budsjett blir veldig viktig, ikke minst med tanke på at vi har et spennende lokalvalg om et år, mener nestlederen i Fagforbundet Oslo, Vidar Evje.

Anne Siri Renå

Når budsjettet for Oslo legges fram klokka ett i morgen, forventer Fagforbundet at Alle de gode tiltakene som er satt i gang i hovedstaden fortsatt får pengene som trengs.

2018092515174720180925152940

per.flakstad@fagbladet.no

I fjor lovte byrådet å opprette 500 nye stillinger i hjemmetjenesten og etablere 3000 nye barnehageplasser. Dette må finansieres også i neste års budsjett, og nestleder i Fagforbundet Oslo, Vidar Evje, forventer at byrådet følger opp.

Oslo skroter stoppeklokkene

Viktig budsjett

– Årets budsjett blir veldig viktig, ikke minst med tanke på at vi har et spennende lokalvalg om et år. Derfor blir det ekstra viktig at byrådet ikke bare presenterer en rekke med tall, men også kommer med konkrete løfter om oppgaver og tjenester som innbyggerne i hovedstaden skal få, sier Evje.

– Vi i Fagforbundet var en sterk pådriver til at de rødgrønne partiene skulle innføre eiendomsskatt for å finansiere viktige velferdstjenester. Da blir det viktig å vise hvordan disse inntektene blir brukt nettopp til å finansierer tjenester som folk merker. Slik sett var de konkrete løftene om 500 stillinger i hjemmetjenesten og 3000 barnehageplasser viktig, fortsetter Evje.

– Derfor er det viktig at byrådet nå følger opp. Stillingene skal jo ikke bare opprettes, men finansieres også i årene som kommer.

– Samtidig mener det det blir viktig å utfordre de borgerlige partiene på hva som skal kuttes av tjenester og tilbud hvis de ønsker å kutte eller fjerne eiendomsskatten.

Fagforbundets tillitsvalgte savner et tydeligere Sp før nytt rødgrønt samarbeid

Håper på løft til barn og unge

– Ut fra dagens lekkasjer ser det ut til at aktivitetsskolen (AKS) skal få et løft med gratis til bud til alle Oslos førsteklassinger.

Hvis vi også får mer gratis kjernetid i barnehagene og ikke minst finansiering av fritidsklubber og liknende, vil dette være viktig for innbyggerne og i tråd med det vi forventer oss, sier Evje.

– Vi mener de er viktig å investere i barn og ungdom, både som et generelt tilbud og med tanke på integrering i et flerkulturelt samfunn. Ved å satse på barnehager og fritidsklubber og aktivitetsskolen får barna bedre norskkunnskaper og bedre muligheter til å skape et godt liv både for seg selv og for samfunnet.

Bydelene er viktige

Det forrige byrådet kuttet store overføringer til bydelene. De rødgrønne partiene i dagens byråd, med støtte fra Rødt, har gjort en stor jobb for å få finansieringen av bydelstjenestene opp å stå igjen.

– Det har vært mye å få på plass etter mange års borgerlig vanstyre, og vi forventer at dette arbeidet fortsetter, sier Vidar Evje.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy