LO-kongressen 2017

Fagforbundet:

– Som det desidert største forbundet har vi et spesielt ansvar for å ikke bli altfor dominerende og slippe til de andre forbundene slik at alle meninger kommer fram i debatten.

Per Flakstad

– Vi er bevisst vårt ansvar om ikke å dominere LO-kongressen i for stor grad, sier politisk leder i Fagforbundet, Mette Henriksen Aas.

2017051109162020170511104149

per.flakstad@fagbladet.no

Med 89 representanter av 315 på LO-kongressen har Fagforbundet styrke til å dominere alle debatter. Forbundet er godt synlig, og mange av representantene har vært på talerstolen for å framføre sine synspunkter, men ifølge Mette Henriksen Aas har forbundet også et bevisst forhold til at også de små forbundene i LO må være synlige i debattene.

Les alle sakene våre fra LO-kongressen her

– Alle meninger må fram

LO har mange små forbund som har fra én tll fire-fem representanter på kongressen. Fagforbundet har mer enn dobbelt så mange representanter som Fellesforbundet som er nest størst (42 representanter).

– LO-kongressen skal være for hele LO, og det må selvfølgelig gjenspeiles i debattene. Som det desidert største forbundet har vi et spesielt ansvar for å ikke bli altfor dominerende og slippe til de andre forbundene slik at alle meninger kommer fram i debatten. Og vi er oss dette ansvaret bevisst, sier hun.

– Bruker også styrken vår

Samtidig er hun også klar på at forbundets representanter skal ta de debattene som er viktig for medlemmene.

– Selv om vi har et ansvar for at alle meninger kommer fram, har vi selvsagt et spesielt ansvar for å fronte de sakene som er viktig for oss. Der er vi beredt på å bruke den styrken som vi faktisk har som det klart største forbundet i LO, sier Mette Henriksen Aas.

Dette er noen av de viktige sakene for Fagforbundet:

Fagforbundet vil ha inn nytt kapittel om utdanning i LOs handlingsprogram

– Norge trenger en arbeidstidsreform der 6-timersdag ikke er målet, men et virkemiddel for et arbeidsliv for alle

Alle er enige om å oppnå et oljekompromiss, men hvem vil fire på krava?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy