JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-kongressen 2017

Fagforbundet:

– Som det desidert største forbundet har vi et spesielt ansvar for å ikke bli altfor dominerende og slippe til de andre forbundene slik at alle meninger kommer fram i debatten.

Per Flakstad

– Vi er bevisst vårt ansvar om ikke å dominere LO-kongressen i for stor grad, sier politisk leder i Fagforbundet, Mette Henriksen Aas.

2017051109162020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Med 89 representanter av 315 på LO-kongressen har Fagforbundet styrke til å dominere alle debatter. Forbundet er godt synlig, og mange av representantene har vært på talerstolen for å framføre sine synspunkter, men ifølge Mette Henriksen Aas har forbundet også et bevisst forhold til at også de små forbundene i LO må være synlige i debattene.

Les alle sakene våre fra LO-kongressen her

– Alle meninger må fram

LO har mange små forbund som har fra én tll fire-fem representanter på kongressen. Fagforbundet har mer enn dobbelt så mange representanter som Fellesforbundet som er nest størst (42 representanter).

– LO-kongressen skal være for hele LO, og det må selvfølgelig gjenspeiles i debattene. Som det desidert største forbundet har vi et spesielt ansvar for å ikke bli altfor dominerende og slippe til de andre forbundene slik at alle meninger kommer fram i debatten. Og vi er oss dette ansvaret bevisst, sier hun.

– Bruker også styrken vår

Samtidig er hun også klar på at forbundets representanter skal ta de debattene som er viktig for medlemmene.

– Selv om vi har et ansvar for at alle meninger kommer fram, har vi selvsagt et spesielt ansvar for å fronte de sakene som er viktig for oss. Der er vi beredt på å bruke den styrken som vi faktisk har som det klart største forbundet i LO, sier Mette Henriksen Aas.

Dette er noen av de viktige sakene for Fagforbundet:

Fagforbundet vil ha inn nytt kapittel om utdanning i LOs handlingsprogram

– Norge trenger en arbeidstidsreform der 6-timersdag ikke er målet, men et virkemiddel for et arbeidsliv for alle

Alle er enige om å oppnå et oljekompromiss, men hvem vil fire på krava?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy