– Trolig ingen Giske-avgjørelse i dag

Lise Christoffersen sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre som samles 2. januar for å diskutere Trond GIskes fremtid i partiet.

Lise Christoffersen sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre som samles 2. januar for å diskutere Trond GIskes fremtid i partiet.

Helge Rønning Birkelund

Lise Christoffersen tror ikke det blir noen avgjørelse rundt Trond Giskes framtid i dag.

2018010213160020180102143032

helge@lomedia.no

– Jeg hadde håpet vi kunne sette punktum i dag, men jeg forstår det slik at ledelsen ikke er helt der, sier Lise Christoffersen.

En horde av pressefolk tok i mot hver enkelt av medlemmene i sentralstyret da de ankom tirsdagens sentralstyremøtemøtet.

Det er stor spenning knyttet til utfallet, selv om det søndag kveld ble sendt ut en pressemelding om at Trond Giske er fritatt for vervet som nestleder inntil videre.

Lise Christoffersen var en av de mange som pressen kastet seg rundt. Hun har i forkant gått ut og sagt hun forventer en konklusjon i saken på tirsdagens sentralstyremøte.

På vei inn til møtet var hun klar på at saken må få sin ende og at fokus må tilbake til politikken.

– Ledelsen trenger nok mer tid og det er viktig at saken håndteres forsvarlig. Men vi kan ikke ha dette gående utover våren. Vi må få en konklusjon så raskt som det er forsvarlig å gjøre det. Nå handler fokus på noe helt annet. Politikken blir borte. Arbeiderpartiet har en viktig jobb å gjøre i norsk politikk, sier Christoffersen.

Hun har ikke lyst til å trekke noen konklusjon, men gikk på møtet med et åpent sinn, kunne hun fortelle.

Fagforbundets leder Mette Nord, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum sitter i sentralstyret.

Etter det vi erfarer ville ikke Mette Nord kommentere saken før møtet. LO-lederen ville heller ikke gi noen kommentar før møtet.

LO-lederen rykker ut i Giske-saken: – Varslene mot Giske er alvorlige

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy