– Uproblematisk at det mest kvinnedominerte forbundet sender en mann til LO-ledelsen

KLAR FOR Å BLI LO-TOPP: Roger Haga Heimli har bakgrunn som rørlegger, men har de siste årene vært topptillitsvalgt i Fagforbundet.

KLAR FOR Å BLI LO-TOPP: Roger Haga Heimli har bakgrunn som rørlegger, men har de siste årene vært topptillitsvalgt i Fagforbundet.

Jan Lillehamre

Roger Haga Heimli mener det er viktigst hva slags kompetanse han kan bidra med som nestleder i LO.

2017040414171220170426164659

Simen.grimsrud@fagbladet.no

I dag ble Roger Heimli innstilt som Fagforbundets kandidat til toppledelsen i LO. Han blir etter alt å dømme en av nestlederne i LO etter vårens kongress i landets største arbeidstakerorganisasjon.

Tidligere har det vært spekulert i om en av nestlederne i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen, var favoritten til å bli nestleder i LO. Sissel Skoghaug har også vært en kandidat.

– Kom dette overraskende på deg?

– Nei, det har vært en gjennomtenkt prosess både fra min og Fagforbundets side. Du må være motivert til en slik oppgave, man kan ikke presse noen til et slikt verv mot sin vilje, sier Heimli til Fagbladet.

Her er Fagforbundets nestlederkandidat til LO

Tungt å forlate Fagforbundet

Han har de siste tre og et halvt årene vært medlem i arbeidsutvalget i LOs største forbund. 49-åringen måtte bruke litt tid på å finne ut om han ville bli en del av LOs ledelse.

– Jeg trives veldig bra der jeg er nå. Å gå fra denne jobben er litt tungt. Samtidig er det viktig at LO får den kompetansen vi sitter på i sin ledelse, sier Heimli.

At Fagforbundet som et kvinnedominert forbund sender en mann til nestledervervet i LO, mener han ikke er et problem.

– Det viktige er at rett kompetanse kommer inn. Jeg har kompetanse på tariff og offentlig sektor, internasjonalt arbeid og internasjonale handelsavtaler.

Vil kjempe for et organisert arbeidsliv

Makta han får som en del av LO-ledelsen, vil han bruke til å ta opp saker som Fagforbundet er opptatt av.

Ta for eksempel lønnspolitikken, der er det viktig at vi ser både de med fagbrev, de uten formalkompetanse og de med høyere utdanning. Det er viktig for meg, sier nestlederkandidaten.

– Hva blir din viktigste sak?

– Det blir organisering av arbeidslivet, et arbeidsliv tuftet på faste ansettelser og hele stillinger. Vi må også jobbe for å beholde trepartssamarbeidet som er under press av internasjonale handelsavtaler. Ser vi utenfor Norge er fagbevegelsen under press flere steder, sier Heimli.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy