JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1 av 3 vil jobbe til de er minst 70 år

JOBBE: 1 av tre sier de vil utsette pensjonisttilværelsen til etter fylte 70.

JOBBE: 1 av tre sier de vil utsette pensjonisttilværelsen til etter fylte 70.

colourbox

Stadig flere ønsker å jobbe til de er minst 70 år gamle. Samtidig mener halvparten av de yrkesaktive at arbeidstakere over 50 år er lite attraktive.

20171030103125

1 av 3 svarer at de vil jobbe til de blir 70 år eller eldre.

– Det er positivt at mange ønsker å jobbe lenge, men det er nødvendig med flere grep for å få folk til å jobbe lenge nok til å sikre et bærekraftig velferdssamfunn. Ett års forlenget yrkesaktivitet vil gi opp mot 40 milliarder kroner i økt verdiskapning, sier Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk.

Slik lever du godt som pensjonist

– Når du er 58 år, har du i prinsipp 12–14 år igjen av arbeidslivet. Ved den alderen kan mange være på toppen, både erfaringsmessig og med hensyn til arbeidskapasitet. Det ser dessverre ut til at diskriminering av seniorer øker, og nå svarer én av fem arbeidstakere at det foregår diskriminering i arbeidslivet på grunn av alder. Vi opplever at måten vi snakker om seniorer på i den offentlige debatten også har blitt mer negativ, sier Østerud.

(ANB-NTB)

Vil kutte i trygden til utlandet, men ikke til norske pensjonister

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy