JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

10 år med Fagforbundets egen barneby: Nå har barna blitt ungdommer

Barna i Angola får både yrkeskurs og ordinær skolegang.

Barna i Angola får både yrkeskurs og ordinær skolegang.

Bjørn-Owe Holmberg

For ti år siden tok barnebyens SOS-mødre og ansatte imot babyer og barn som trengte god omsorg i en trygg familie. Nå har de blitt ungdommer.

2020101310363020201013154951

idun.teeuwen@fagbladet.no

Det var på landsmøtet i 2005 selve vedtaket ble fattet, men 18. september 2010 ble dørene offisielt åpnet. Fra 2005 til i dag har dette resultert i 95 millioner innsamlede kroner.

Støtten går til 12 familiehus, en skole med rundt 1700 elever, en barnehage med 113 barn og et familieprogram som omfatter 1400 barn og omsorgspersoner. De mer enn 5000 bidragsytere i Fagforbundet gir dem støtten for et bedre liv.

Utdanning er en viktig forsikring mot fattigdom, og familieprogrammet gir eneforsørgere hjelp til å selvstendig kunne ta vare på barna sine.

Utdanning er en viktig forsikring mot fattigdom, og familieprogrammet gir eneforsørgere hjelp til å selvstendig kunne ta vare på barna sine.

Kari-Sofie Jenssen

Barn i Lier og Angola: Ulike liv – like drømmer

Oppfordrer til å bidra

Angola er et ressurssterkt land, som Afrikas nest største oljeeksportør, men likevel lever mange i ekstrem fattigdom og er avhengig av internasjonal bistand.

Forbundsleder Mette Nord takker alle som har bidratt til at de som har minst, får en mulighet til en bedre framtid og hverdag. Likevel oppfordrer hun til at flere skal strekke ut hånden.

– Pengene er samlet inn av medlemmer, tillitsvalgte og ansatte i Fagforbundet. Det er imponerende, men vi trenger flere bidragsytere med på laget. Dette er et så meningsfylt og flott solidaritetsprosjekt – at er du ikke bidragsyter, så bli det! Hver krone betyr noe og hver krone kommer fram dit den skal, sier Nord til Fagforbundets egen hjemmeside.

Hun var selv med på besøk i barnebyen i 2015, og fikk møte barna og de engasjerte voksne som har jobbet hardt for at de skal få en bedre oppvekst.

– Det er til de mest sårbare og utsatte barna som vi sammen med SOS-barnebyer har bygd opp et tilbud til i Huambo. Det dreier seg om barn uten foreldre eller andre omsorgspersoner, barn med alvorlige traumer i bagasjen og få framtidsutsikter. Gjennom barnebyen har de fått et trygt hjem, en familie og mange omsorgspersoner, forteller Nord til Fagforbundet.

Auksjon for Angola

I oppstartsåret 2010 ble det holdt barnebyauksjon for innsamling av penger. Da samlet de inn 93.000 kroner. Auksjonen i år, som ble avsluttet i dag brakte inn 38.200 kroner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy