2 av 3 ønsker å sykle mer til jobben

VIl SYKLE MER: Hele to av tre nordmenn ønsker å sykle mer, viser den landsrepresentative undersøkelsen fra Syklistenes Landsforening, gjennomført av Norstat i mai.

VIl SYKLE MER: Hele to av tre nordmenn ønsker å sykle mer, viser den landsrepresentative undersøkelsen fra Syklistenes Landsforening, gjennomført av Norstat i mai.

Wikimedia Commons

Men bare én av fire jobbsyklister synes at arbeidsgiver tilrettelegger godt nok for sykling.

2017060711540020170607120118

tips@ fagbladet.no

Det viser en undersøkelse som Syklistenes Landsforening står bak.

– Gevinstene er store for arbeidsgivere som legger til rette for at flere ansatte skal sykle til jobb, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening.

Han trekker spesielt fram bedre helse hos de ansatte og styrket bunnlinje ved redusert sykefravær. Ved slik tilrettelegging bidrar bedrifter også til å vise miljøansvar.

Slik trimmer du på kontoret

Dokumentert

Verdien av å bruke sykkel til jobb er grundig dokumentert i en fersk studie som nylig ble publisert i anerkjente . Forskere fulgte over 250.000 pendlere i fem år. Studien viser at aktiv jobbpendling med sykkel reduserer den generelle dødsrisikoen med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent.

I Arendal blir de friske av vennlig omsorg og trening

Vil sykle mer

Langt flere enn i dag kan få glede av disse gevinstene: Hele to av tre nordmenn ønsker å sykle mer, viser den landsrepresentative undersøkelsen fra Syklistenes Landsforening, gjennomført av Norstat i mai.

Av kvinnene som ble spurt, svarte 70 prosent at de ønsker å sykle mer. Tilsvarende andel for menn var 63 prosent.

– Dette underbygger hvilke muligheter som ligger i å legge til rette for sykling, sier Morgan Andersson.

Se hvor mange i ditt yrke som får trene i arbeidstiden

Store muligheter

At potensialet er stort, er det ingen tvil om. Undersøkelsen viser også at bare 27 prosent av syklistene synes arbeidsgiver tilrettelegger godt nok for sykling til jobben. Her er det ingen forskjell på svarene mellom kvinner og menn.

– Myndighetene har ansvaret for å bygge et trygt, sammenhengende sykkelveinett. Men det er viktig at arbeidsgiver ser verdien av blant annet trygg sykkelparkering, mulighet for renhold og garderober, framhever Morgan Andersson.

Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy