JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

8 av 10 foreldre er positive til at barna velger yrkesfag

De aller fleste foreldre er positive til at barna velger yrkesfag.

De aller fleste foreldre er positive til at barna velger yrkesfag.

Frank May, NTB scanpix/ANB

8 av 10 foreldre med barn under 20 år er positive til at egne barn velger en yrkesfaglig retning.

2017112909542720171129095427

Det viser en undersøkelse Norstat har gjennomført for Rørentreprenørene Norge.

– Endelig ser det ut til at foreldre har fått med seg at etterspørselen etter unge med fag- og svennebrev vil være stor i årene framover. Vi vet at foreldrenes meninger betyr mye når ungdom skal velge yrkesvei. Derfor er det viktig at de voksne ikke har forutinntatte holdninger, sier fagsjef for utdanning og rekruttering hos Rørentreprenørene Norge, Are Skaar Nielsen.

Silje vil være en rågod helsefagarbeider – lei av alt maset om videreutdanning

Undersøkelsen viser også at det er langt flere som mener yrkesfagene har fått økt status enn lavere status i løpet av det siste året.

34 prosent svarer at de opplever at yrkesfagene har fått økt status, mens bare 10 prosent mener fagenes status har blitt lavere. 40 prosent mener det ikke har vært noen endring i status.

NHOs kompetansebarometer som ble presentert i høst, viser at 6 av 10 bedrifter har et udekket behov for kompetanse. Skaar Nielsen tror fokus på gode framtidsmuligheter er viktig for rekrutteringen til yrkesfagene. Samtidig opplever han at byggenæringens fokus på bærekraft har stor appell.

– Unge i dag vil gjerne bidra til utvikling av miljøvennlige løsninger. Mange byggfag handler nå om utvikling av mer bærekraftige løsninger i praksis. Det oppleves som meningsfullt for mange, mener Are Skaar Nielsen.

«Jeg må gå så langt at jeg på det sterkeste vil fraråde alle å bli helsefagarbeider. Dette yrket er rett og slett en stor bløff!»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy