JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022:

Akademikerne krever at stat og kommune får bruke lønn som lokkemiddel

Lise Lyngsnes Randeberg, leder Akademikerne

Lise Lyngsnes Randeberg, leder Akademikerne

Foto: Akademikerne

Offentlig sektor må få lokalt handlingsrom til å bruke lønn til å rekruttere nødvendig og høy kompetanse, krever Akademikernes foran lønnsoppgjøret.

2022021109433720220211094337

– Både stat, kommune og sykehus sliter med å tiltrekke seg kompetanse. De trenger nødvendig lokalt handlingsrom til å bruke lønn til å rekruttere, sier leder Lise Lyngsnes Randeberg Akademikerne til Klassekampen.

Randeberg peker på at andelen lektorer i skolen går nedover, at seks av ti kommuner sliter med å rekruttere leger og psykologer, og at kun 40 prosent av kommunene har ansatte jurister.

Lønnsoppgjøret 2022: Unio vurderer å gå sammen med Akademikerne

Staten, kommunene og helseforetakene har en for streng tilnærming til frontfagsmodellen, hvor konkurranseutsatt industri setter rammen for øvrige oppgjør, og tolker det som et lønnstak, mener hun.

– Jeg vil sende et signal til arbeidsgiverne om at vi er enige om at frontfagsmodellen er en god ting, men at det må praktiseres slik intensjonen er. Hensikten er å få riktig arbeidskraft på riktig plass, så vi får levert de tjenestene man trenger, sier Randeberg.

Hovedorganisasjonen for folk med høyere utdanning, som leger, ingeniører og jurister, har 13 medlemsforeninger og til sammen 231.000 medlemmer.

Ingen støtte fra Fagforbundet til Unios lønnskrav: – Da blir det bare smuler igjen til oss andre

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy