Akasia-streiken trappet opp for andre gang

MARKERTE SEG: De streikende Akasia-ansatte markerte seg med plakater og informasjonsmateriell utenfor Fana Kirke tidligere denne uka. Nå utvides streiken med 43 ansatte i Akasias virksomheter.

MARKERTE SEG: De streikende Akasia-ansatte markerte seg med plakater og informasjonsmateriell utenfor Fana Kirke tidligere denne uka. Nå utvides streiken med 43 ansatte i Akasias virksomheter.

Fagforbundet Bergen

Fra torsdag morgen vil 277 Akasia-ansatte være i streik. I tillegg til å omfatte tre nye barnehager i Bergen, er også ansatte i en barnehage i Rogaland tatt ut i streik.

2017051612135020170518125453

per.flakstad@fagbladet.no

Mandag kveld møtte rundt 60 Akasia-ansatte opp utenfor Fana kirke, der Bergen kirkelige fellesråd hadde invitert representanter for byens 25 menighetsråd til et møte. De Akasia-ansatte hadde med seg plakater og informasjonsark som de delte ut til medlemmene av menighetsrådene.

Mamma fra Laksevåg støtter de streikene

Ga informasjon til menighetsrådene

– Vi holdt en saklig og rolig tone, og stemningen var gemyttlig. Mange fra menighetsrådene var imøtekommende og hyggelige, og de tok med seg den informasjonen vi ga til dem, forteller nestleder i Fagforbundet Bergen, Anders Nordanger, som var til stede på markeringen.

– For oss var dette en viktig markering for å vise at det konfliktfylte forholdet mellom Akasia-selskapene og deres ansatte er noe som også menighetsrådene må forholde seg til, fortsetter han.

– Mitt inntrykk er at mange av menighetsrådenes medlemmer ikke er vant til å forholde seg til kommersiell forretningsdrift, slik Akasia driver, og at de ikke er komfortable med den konfliktfylte situasjonen mellom Akasia-selskapene og de ansatte, sier Nordanger.

Her har pensjonseksperten Steinar opprettet pensjonskontor på gata for de streikende i Bergen

277 i streik

Fire nye Akasia-barnehager blir berørt når streiken utvides fra torsdag morgen. En av disse, Solahagen barnehage, ligger i Rogaland. De andre tre ligger i bergensområdet.

I tillegg til barnehagene blir også flere ansatte tatt ut i streik i selskapene Akasia Kirke og Gravplass AS og Akasia Eiendomsforvaltning AS.

Av totalt 277 som vil være i streik fra torsdag morgen, er 159 av dem medlemmer i Fagforbundet.

I tillegg streiker medlemmer i Utdanningsforbundet, Delta og Lederne.

– Vi hadde selvfølgelig håpet at Akasia ville gi seg i mekling, og sikre våre medlemmer en livslang og tariffestet pensjon.

Stående applaus da LO-lederen ga støtte til Sara Bell og de Akasia-streikende

Foreldrestøtte

Det kan se ut som om streiken og konflikten med de ansatte er i ferd med å gi Akasia et omdømmeproblem.

Flere foreldre har reagert med å støtte de ansatte.

I midten av forrige uke kjøpte en far is til streikevaktene utenfor en av Akasias barnehager, og i et leserinnlegg i Bergens Tidende g på fagbladet.no gir en mor uforbeholden støtte til de streikende ansatte:

«Er jeg sur fordi de ansatte ikke møter på jobb? Nei, jeg heier på dem, skriver hun.

Les hele innlegget her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy