Årets byggdrifter 2017:

Alle elsker byggdrifter Steinar

ÅRETS BYGGDRIFTER:  Daglig leder i Alier AS, Astrid Kirkeåsen (til venstre), rådmann i Lier kommune, Bente Gravdal, seksjonsleder Stein Gulbrandsen i Fagforbundet og ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal gratulerer Steinar Engebretsen med prisen som Årets Byggdrifter.

ÅRETS BYGGDRIFTER: Daglig leder i Alier AS, Astrid Kirkeåsen (til venstre), rådmann i Lier kommune, Bente Gravdal, seksjonsleder Stein Gulbrandsen i Fagforbundet og ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal gratulerer Steinar Engebretsen med prisen som Årets Byggdrifter.

Jan Erik Røine

Ordfører, rådmann, kolleger, styreleder, kunder og lokalavis. De var der alle sammen, i kantina til Alier AS i Lier for å feire Årets byggdrifter - Steinar Engebretsen.

2017101113454120171011144814

– Dette var veldig overraskende og veldig hyggelig, sier Steinar Engebretsen. Til daglig er han å finne i Alier AS,som er Lier kommunes selskap for vaktmestertjenester og renhold.

2014: Fagbrev som byggdrifter er godkjent

Pådriver for faget

Prisen Årets byggdrifter deles ut av Fagforbundet og Byggdrifteren – over 20 gode kandidater ble nominert til årets pris.

Steinar Engebretsen beskrives i nomineringene som faglig dyktig, har fagbrev som byggdrifter, engasjert i opplæringsnemda, pådriver for faget, en god kollega og høyt verdsatt av Aliers voksende kundegruppe.

Steinar Engebretsen tok fagbrev som byggdrifter i 2016. I tillegg til jobben i Alier sitter han også i prøvenemda i Buskerud. Der forsøker han å få flere til å ta fagbrev. Så langt i år har han vært med å godkjenne 10 fagprøver. Han har også vært en pådriver for at Alier skal bli godkjent lærlingbedrift. Nå venter de bare på de første lærlingene.

2015: De første vaktmesterne blir byggdriftere

Humørspreder

– Steinar er veldig flink og veldig positiv. Han er viktig for Alier og for sine kolleger og representerer kjernen i vår gruppe som jobber med bygningsdrift. Han er hovedtillitsvalgt og ansatterepresentant i styret. Kundene våre setter stor pris på ham og de blir glad når han kommer, en humørspreder Og så er han faglig dyktig. Jeg tror ikke det er et bygg i denne bygda som Steinar ikke kjenner, skryter en opprømt daglig leder i Alier AS, Astrid Kirkeåsen.

Alier AS er videreføringen av bygningsdrifts- og renholdsvirksomheten i Lier kommune som et kommunalt eid aksjeselskap. Selskapet, som leverer gode resultater, har 63 ansatte som i hovedsak leverer renholds- og byggdriftstjenester.

2016: Norges beste vaktmester

Blomster fra ordføreren

Prisen ble delt ut av seksjonsleder i Fagforbundet, Stein Gulbrandsen:

– Steinar har tatt fagbrev som byggdrifter og motiverer sine kolleger til å gjøre det samme. I tillegg har han engasjert seg i prøvenemda og han har stått på for å gjøre Alier til en lærlingbedrift. Sammen med bladet Byggdrifteren har vi gått gjennom kandidatene og det har vært en fornøyelse å lese alle nominasjonene. Det er så mange som gjør en god jobb. En av dem er Steinar Engebretsen. Vi gratulerer, sa Gulbrandsen før jubelen nådde taket i kantinen.

Blant gratulantene var ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal, rådmann Bente Gravdal og styreleder Leif Lorentz Ludvigsen.

Sagt om Steinar:

Ove Andreas Solberg, SST leder for Buskerud:

Jeg kjenner Steinar som leder av SST i Lier kommune. Han satt i flere år som nestleder under Knut Røssum. Steinar brenner for alle yrkesgrupper i sin seksjon. Han sitter også som ansatt representant i aksjeselskapet Alier hvor alle vaktmestere og renholdere er skilt ut. Steinar er han en meget verdig vinner.

Gunn Lauritsen, Alier AS:

Steinar er drivende dyktig og har kontroll på alt han gjør. Han er den flotteste kollegaen noen kan ha.

Åse Karin Killingberg Brørvik, leder/HTV Fagforbundet Lier:

Han prøver til stadighet å motivere sine kollegaer til å ta fagbrev som byggdrifter og renholder. Han sitter også i opplæringsnemda i Buskerud. Steinar er en positiv sosial og utadvendt person.

Hans Erik Juliussen, Lier kommune:

Han byr alltid på seg selv, er meget godt likt av så vel kollegaer, brukere og ansatte i de bygg han betjener. Er alltid positiv til å hjelpe andre. Faglig er han også blant de beste.

Leif Lorentz Ludvigsen, styreleder i Allier AS:

Han er ikke den som snakker aller høyest, men han er veldig tydelig. Steinar vet hva som skal til for at Alier skal lykkes og han er tydelig på hvordan vi skal nå målene våre. I tillegg får han veldig gode skussmål fra kundene våre. Dette er et serviceyrke og Steinar yter meget god service. Han er rett mann på rett sted.

– Byggdrifterfaget har kommet for å bli

Det ferske fagbrevet byggdrifter er allerede mer vanlig enn murer og maler.

OLA TØMMERÅS

ola.tommeras@fagbladet.no

Høsten 2014 fikk vaktmesterne endelig sitt eget fagbrev. Utdanningsløpet til byggdrfiter var godkjent etter flere års arbeid i blant annet Fagforbundet. Året etter tok det av.

Det første skoleåret 2014 - 2015, tok kun ti personer fagbrev som byggdrifter, men året etter, skoleåret 2015 - 2016, avla hele 144 eksamen som byggdriftere. Statistikken er ikke klar før i februar påfølgende år, slik at tallene er ukjent for siste skoleår, men Svein Morten Sørensen, vaktmester og styremedlem i Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, tror interessen har holdet seg også gjennom skoleåret 2016 - 2017.

– I hvert fall ut i fra interessen i mitt fylke, Vestfold, å dømme, så er det ikke noen færre i siste skoleår. Vi mente lenge at vaktmestere trenger et fagbrev, og dette viser at vi fikk rett, kommenterer han.

– Det er nå flere som tar fagbrev som byggdrifter enn som murer eller maler, opplyser rådgiver ved Seksjon samferdsel og teknisk, Jarle Kristoffersen.

– Fagbrevet er midlertidig godkjent for seks år. Dette viser at det har kommet for å bli, kommenterer Sørensen.

MEST LEST:
Forhandlngsleder Mette Nord er fornøyd med at Fagforbundets medlemmer opprettholder kjøpekraften gjennom oppgjøret for de kommuneansatte. I tillegg er heletillegget økt.

Forhandlngsleder Mette Nord er fornøyd med at Fagforbundets medlemmer opprettholder kjøpekraften gjennom oppgjøret for de kommuneansatte. I tillegg er heletillegget økt.

Per Flakstad

Kommuneoppgjøret er i havn: Ansatte får mellom 1400 og 1900 kroner

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Kravene fra forhandlingsleder Per Egil Johansen (tv) og leder i Faforbundet Oslo, Roger Dehlin, er blitt konkrete. Fristen for en forhandlingsløsning er ved midnatt 15. september.

Kravene fra forhandlingsleder Per Egil Johansen (tv) og leder i Faforbundet Oslo, Roger Dehlin, er blitt konkrete. Fristen for en forhandlingsløsning er ved midnatt 15. september.

Fagforbundet Oslo

Her er kravene i Oslos kommuneoppgjør

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy