JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anne Grete holder kollegene informert: Nå lager hun idébank på Facebook for barne- og ungdomsarbeidere

– Det er viktig å ikke spre frykt

KLART HODE ER VIKTIG: Fra hjemmekontoret i Kristiansund sitter barne- og ungdomsarbeider Anne Grete Reinertsen og legger ut nye kompetansemål til yrkesgruppen sin. Siden hun også sitter i eksamensnemnda vet hun at det er viktig å holde kunnskap ved like.

KLART HODE ER VIKTIG: Fra hjemmekontoret i Kristiansund sitter barne- og ungdomsarbeider Anne Grete Reinertsen og legger ut nye kompetansemål til yrkesgruppen sin. Siden hun også sitter i eksamensnemnda vet hun at det er viktig å holde kunnskap ved like.

Fagbladet

Er du barne- og ungdomsarbeider og trenger å holde hodet i gang når arbeidshverdagen er preget av korona-uvisshet? Løsningen kan ligge på Facebook.

2020041713332720200417133317

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Det er fem uker siden skoler og barnehager stengte og bare holdt åpent for et fåtall barn.

– Mange sitter hjemme og arbeidsgiver vil at folk skal oppdatere seg faglig, sier barne- og ungdomsarbeider Anne Grete Reinertsen.

Reinertsen jobber som barne- og ungdomsarbeider (BUA) i Kristiansand, og sitter i styret i Yrkesgruppe kirke, kultur og oppvekst.

Hun sitter også i eksamensnemnda. Arbeidet der holder hun foreløpig unna både sosiale og tradisjonelle medier.

– Eksamen er hemmelig, så den røper jeg ingenting om, selv om jeg akkurat nå funderer på oppgaver til høstens eksamener, ler hun.

Alt fra mat til rollemodeller

Siden det er viktig å holde kunnskap ved like, begynte hun å legge ut daglige refleksjonsoppgaver på facebook-siden «Fagforbundets barne- og ungdomsarbeidere».

Hun leter opp faglig informasjon og legger det inn som lenker.

På Facebook-siden kan du bli klokere på hvordan tilberede mat og måltider for barn og unge i tråd med gjeldende regelverk og retningslinjer.

Her er Fagbladets spesialside om korona

Du kan fordype deg i hvordan du kan veilede barn og unge i etiske spørsmål, eller drøfte hva rollemodeller betyr i barn og unges sosialiseringsprosess.

Lenker til de ulike målene legger hun ut i kommentarfeltet. Her er det også rom for diskusjoner og spørsmål.

– Jeg får en del spørsmål på messenger spesielt fra lærlinger og praksiskandidater, som lurer på hvordan de skal løse ulike oppgaver de har hatt i denne perioden. Men også fra veiledere som sier at det har vært ok å gå inn å oppdatere seg, sier Reinertsen.

Viktig å ikke skape frykt

Det er over sju år siden Reinertsen var med og opprettet denne Facebook-siden. Opplæringsansvarlige, sfo-ansatte, fritidsklubbansatte og elever og lærlinger er medlemmer i dag.

I dag er det en del som er lei av å ikke vite og er usikre nå når de skal tilbake til jobb som tar kontakt med henne.

– Det er viktig å ikke skape frykt, så jeg har prøvd å vise til myndighetenes råd og veiledning, samt henvist til tillitsvalgte og hovedtillitsvalgte og egen fagforening. Det er de som er nærmest og kan bistå.

Nerd i eget fag

Da hun startet å legge ut oppgaver, så hun ikke for seg uker med dette, men etter hvert skjønte hun at dette nok kunne bli langvarig.

– Samtidig er det jo viktig for meg også å holde meg oppdatert. Dette blir som en idébank som viser hvor det er mulig å finne informasjon.

Kjære ansatte i barnehager og skolen: Takk!

BUA-forkjemperen er ikke uvant med å legge ut tips på Facebook. Foran hver eksamen legger hun alltid ut gode råd.

– Jeg er nok litt nerdete i eget fag. Vi kan så mye, men vi er ikke så flinke til å vise det. Håpet mitt er at vi sammen kan dele tips og råd og gi noe tilbake til hverandre på denne måten.

Informasjon og fag er viktig

– Det er så viktig å jobbe for å synliggjøre faget vårt. Siden er åpen for alle, og jeg ser at vi har fått flere nye medlemmer etter at koronaen traff landet vårt.

Advarer mot spredning av falske nyheter

Reinertsen tar dette som et tegn på at folk vil ha informasjon om hvor de kan finne noe faglig.

– Slik kan vi alle bevisstgjøre oss rundt vårt eget fag. Jeg ser jo at behovet for faglig påfyll har vært stor og er utrolig imponert over kreativitet midt oppi all usikkerhet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy