Ansatt ved bofellesskap sagt opp for brudd på smittevernregler

Pxhere.com

En ansatt ved et bofellesskap er sagt opp av Gran kommune for å ha latt være å overholde smittevernrutinene gjentatte ganger.

2021042909294620210429092945

Kommunen har valgt å opplyse om oppsigelsen fordi smitteutbruddet knyttet til bofellesskapet er godt kjent i lokalsamfunnet og mye omtalt i pressen, heter det i en pressemelding.

Det var NRK som først omtalte saken.

Sier helsearbeiderne og renholderne nei til vaksinen kan det føre til at de blir omplassert

– Som en ansvarlig arbeidsgiver plikter vi å opptre ryddig når vi vurderer arbeidsforholdet til våre arbeidstakere. Det er krav om en saklig grunn når arbeidsgiver avslutter et arbeidsforhold, sier rådmann Torbjørn Hansen.

Under det pågående smitteutbruddet på bofellesskapet Solgløtt har en beboer i slutten av 50-årene dødd med korona. Statsforvalteren i Innlandet har startet tilsyn av den ansatte og Gran kommune for å etterforske eventuelle brudd på smittevernreglene. Fire ansatte ved avdelingen var smittet, også den ansatte som nå er sparket, melder NRK.

NRK har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med den ansatte for å få en kommentar, men vedkommende har avvist tilbud om å uttale seg.

(©NTB)

katarina.poensgen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy