JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjør FUS-barnehager

Ansatte i private barnehager får opptil 18.700 kroner mer i lønn

Og pedagogiske ledere kan få enda mer

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Sissel M. Rasmussen

Resultatet i lønnsforhandlingene er på linje med barnehagesektoren for øvrig. Det store spørsmålet var pensjon, og nå er en innføring i Fellesordningen for AFP på plass også for de FUS-ansatte.

2023011110270320230111105658

per.flakstad@fagbladet.no

Det var dette de ansatte i PBL-barnehagene i fjor måtte streike for i en måned før partene ble enige om at Fellesordningen for AFP innføres når reformert AFP i privat sektor er klar for årskullene fra og med 1968. Hvis tidspunkt for innføring av reformert AFP ikke er avklart i løpet av 2024, innføres gjeldende AFP i Fellesordningen 1. januar 2025.

Arbeidstakerne ble enige med arbeidsgiverne: Les alt om resultatet her

Streiken og resultatet ser ut til å ha banet veien for andre barnehageansatte.

For de ansatte i FUS-barnehagene er partene blitt enige om følgende:

• Fellesordningen innføres fra 1.1.24 for 69-kullet og yngre

• Lønnskompensasjon videreføres til man kvalifiserer til AFP

• 68-kullet og eldre beholder tidligpensjons-AFP og lønnskompensasjon

En del ansatte fikk en lønnskompensasjon i 2017 i forbindelse med endringene i tjenestepensjonen. Denne lønnskompensasjonen videreføres også for de som får privat AFP, fram til de kvalifiserer til uttak av AFP fra Fellesordningen.

Streiken har satt de private barnehagene på kartet, mener streikeleder

Ny lønn

I tillegg til pensjon ble det også forhandlet lønn. Assistenter og fagarbeidere får generelle tillegg gjeldende fra 1. mai i fjor på mellom 11.000 og 18.700 kroner avhengig av utdanning og hvor lenge de har jobbet.

Ferske pedagogiske ledere får et generelt tillegg på 22.000 kroner.

I tillegg er natt- og helgetillegg økt. Fra klokka 21.00 til 06.00 er tillegget på 25 prosent av timelønnen, men minst 70 kroner per time. Helgetillegget er på 22 prosent av timelønnen, også det skal være på minst 70 kroner per time.

Se protokoll fra forhandlingene og nye minstelønnssatser her:

– Det har vært konstruktive forhandlinger, og vi har fått på plass viktige krav spesielt når det gjelder pensjon, sier Fagforbundets forhandlingsleder Karianne Hansen Heien til Fagforbundets nettside.

Fagforbundet forhandlet sammen med Utdanningsforbundet og Delta, og en samlet arbeidstakerside er fornøyd med et økonomisk resultat på linje med sammenliknbare virksomheter.

Avtalen gjelder ca. 1150 yrkesaktive medlemmer i Trygge barnehager.

FUS – Trygge barnehager

Trygge barnehager bygger, eier og driver 177 private barnehager over hele landet. Tariffavtalen gjelder for ansatte i barnehager som eies av Trygge Barnehager, men driftes av et eget selskap, FUS AS, som er opprettet til dette formålet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy