Aps ordførerkandidat til de streikende i Sandefjord: – Dere kjemper en viktig kamp

FIKK STØTTE: De streikende ved Krokusen barnahege i Sandefjord fikk i går støtte fra Aps ordførerkandidat Hilde Hoff Håkonsen. Fra v: Håkonsen,  Sandra Natalie Allum, Heidi Aske, Sandra Santos Vikan og Petter Bryhnildsen som er ansatt ved Fagforbundets kompetansesenter i Skien.

FIKK STØTTE: De streikende ved Krokusen barnahege i Sandefjord fikk i går støtte fra Aps ordførerkandidat Hilde Hoff Håkonsen. Fra v: Håkonsen, Sandra Natalie Allum, Heidi Aske, Sandra Santos Vikan og Petter Bryhnildsen som er ansatt ved Fagforbundets kompetansesenter i Skien.

Facebook-siden til Hilde Hoff Håkonsen

De fire streikende ved Krokusen barnehage i Sandefjord fikk i går støtte fra Hilde Hoff Håkonsen som er Aps ordførerkandidat ved lokalvalget i kommunen neste år.

2018082912531220180829133316

per.flakstad@fagbladet.no

– Det er noe helt annet når fire ansatte i en liten barnehage går ut i streik enn når store medlemsgrupper gjør det. Dette er veldig modige kvinner som trenger den støtten de kan få. Derfor synes jeg det var viktig å møte dem utenfor barnehagen, sier Hilde Hoff Håkonsen til Fagbladet.

– Seriøst arbeidsliv krever ryddige avtaler

Hun understreker at et seriøst arbeidsliv er tuftet på at de ansatte er organisert og har ryddige avtaler. Derfor mener hun det er et uheldig signal når ansatte som organiserer seg må streike for å få en tariffavtale.

– Vi ser dessverre at organisasjonsgraden i Norge går ned, og derfor er den kampen disse fire ansatte nå kjemper en svært prinsipielt viktig kamp, fortsetter ordførerkandidaten.

Ansatte streiker for tariffavtale i Krokusen barnehage

Får tilskudd til å dekke lønns- og pensjonsutgiftene

Hun minner også om at private barnehager får tilskudd fra kommunen som er basert på utgiftsnivået som de kommunale barnehagene har. Det skal dekke lønns- og pensjonsutgifter på linje med kommunalt ansatte.

– Da synes jeg det er trist hvis enkelte barnehageeiere bruker forvalter tilskuddet på en måte som gir dem ekstra overskudd på bekostning av de ansattes pensjon. Slik bør det ikke være, mener Hilde Hoff Håkonsen.

Vil jobbe for krav om tariffavtaler

– Hvis Ap får flertall ved kommunevalget neste år – enten alene eller sammen med andre, kommer dere til å kreve tariffavtale ved barnehager som får kommunalt tilskudd?

– Det er et veldig godt spørsmål. Tilskuddsreglene er ikke noe kommunene selv bestemmer, men som noe de må forholde seg til. Derfor er dette noe som vi må løfte opp på stortingsnivå. Som politiker mener jeg vi må jobbe for tilskuddsregler som krever tariffavtale med de ansatte og at dette må være noe som må gjelde alle kommuner..

– Mitt inntrykk er at mange seriøse private barnehageeiere ønsker ryddige forhold både for sine ansatte og i bransjen generelt. Jeg er faktisk blitt oppfordret av en privat barnehageeier om å jobbe for å kreve tariffavtale for alle barnehager som får tilskudd, sier hun.

Fagbladet forsøkte i går gjentatte ganger å få kontakt med eier Irina Jonsson uten å lykkes. Redaksjonen har også sendt en henvendelse der hun blir invitert til å kommentere og belyse saken ut fra sitt ståsted. Henvendelsen er ikke besvart.

Ordførerkandidaten på Facebook

Dette er statusen som Hilde Hoff Håkonsen la ut på sin offisielle ordførerkandidatside på Facebook.

I dag har jeg besøkt de tøffe damene som er ansatt i Krokusen barnehage, som streiker for å få like lønns- og arbeidsvilkår som ansatte i de kommunale barnehagene. De private barnehagene får tilskudd fra det offentlige som skal dekke lønns- og pensjonskostnader, og det er uakseptabelt at en eier skal sitte å ta ut overskudd av våre skattepenger på bekostning av de ansattes pensjon. Det undergraver vår samfunnsmodell. Jeg forventer at ansatte i private barnehager får tariffavtale og blir behandlet anstendig av sin arbeidsgiver. Go girls!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy