JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utøya

AUF vil ha en ny 22. juli-kommisjon: Vil kartlegge tankegodset bak massedrapene

Illustrasjon

Illustrasjon

Sissel M. Rasmussen

– Vi har ikke tatt noe politisk oppgjør med det som skjedde 22. juli. Det mangler et oppgjør med verdisynet, konspirasjonsteoriene og det politiske hatet bak terrorangrepet, sier AUF-leder Astrid Hoem.

2021040610241520210406102417

Ti år etter 22. juli-terroren vil AUF ha en ny kommisjon som tar for seg andre sider av terrorangrepet enn Gjørv-kommisjonen.

Ungdomsorganisasjonen vil kartlegge tankegodset som lå til grunn for massedrapene, skriver NRK.

– Vi har ikke tatt noe politisk oppgjør med det som skjedde 22. juli. Det mangler et oppgjør med verdisynet, konspirasjonsteoriene og det politiske hatet bak terrorangrepet, sier AUF-leder Astrid Hoem til NRK.

AUF, Ap og LO jobber sammen mot høyreekstremisme og rasisme gjennom hele 2021

– Vi har tatt et oppgjør med beredskapen og manglende sperringer, og vi har tatt det rettslige oppgjøret. Men vi har ikke diskutert ideologien og hvordan disse holdningene oppstår, mener Astrid Hoem.

AUF savner en tydeligere stemme fra hele det politiske spekteret, men først og fremst fra Høyre og statsminister Erna Solberg.

Solberg sier at regjeringen har satt i gang flere tiltak mot høyreekstremisme, men understreker samtidig at «dette er en kamp som aldri tar slutt».

– Derfor er jeg åpen for å vurdere alle forslag som kan bekjempe høyreekstremisme, og jeg inviterer AUF til å konkretisere sitt forslag, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy