JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avlastere og besøkshjem får tariffavtale – kan få doblet lønna

FORNØYD: Tone Faugli leder forhandlingsenheten i Fagforbundet. Hun er fornøyd med resultatet.

FORNØYD: Tone Faugli leder forhandlingsenheten i Fagforbundet. Hun er fornøyd med resultatet.

Ole Palmstrøm

– Vi er glad for at arbeidsforholdene for avlastere og besøkshjem nå er på plass, sier Tone Faugli, leder av Fagforbundets forhandlingsavdeling.

2017102712122020230821171436

tips@fagbladet.no

– Vi er glad for at partene med dette har vist ansvar slik at det blir minst mulig usikkerhet rundt disse tjenestene, som er viktige for mange barn og deres familier, sier Tone Faugli som er leder for Fagforbundets forhandlingsavdeling til Fagforbundets egen nettside.

KS (kommunenes arbeidsgiverforening) og Fagforbundet har opprettet en ny sentral generell særavtale, SGS 1030 Avlastere. Denne regulerer lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår for avlastere etter Helse- og omsorgstjenesteloven § 3-6(1) nr. 2 og besøkshjem etter barnevernloven § 4-4.

Støttekontakt og avlaster skal betraktes som fast ansatt

Kan få doblet lønn

Resultatet av særavtalen er en minstelønnsavtale som medfører en vesentlig forbedring for det store flertall av avlastere og besøkshjem. Noen vil oppleve en dobling av lønn og utgiftsdekning, i tillegg til rettigheter som følger av at de nå er å betrakte som arbeidstakere.

Vant fram i Høyesterett

Situasjonen for disse gruppene har vært uavklart etter at Fagforbundet vant frem på alle punkt i Høyesterett i 2016.

Les mer om saken hos fagforbundet.no

Avlaster foreldre

• Helse og- avlastning for barn- og unge er en kommunal ordning som har som formål å avlaste foreldre som har et omfattende omsorgsarbeid for barn/unge med funksjonshemning.

• Tjenesten skal hindre utmatting hos foreldre og gi disse mulighet til å delta i de vanlige samfunnsgoder og aktiviteter. Avlastningen har som mål å gjøre det mulig for foreldre å opprettholde gode familierelasjoner samt å bevare sosiale nettverk.

• Avlastning er en tjeneste som ytes i tillegg til tjenester den omsorgstrengende ellers mottar. Avlastningstilbudet skal gi trygghet og kontinuitet.

• Å være et besøkshjem innebærer å ta imot barn/unge med jevne mellomrom, for eksempel én eller flere helger per måned.

(kilde: Trondheim kommune og ønskebarn.no)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy