JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bemanningsnormen i barnehagen:

Barnehagelærer Therese (34) vil nå politkerne med rap-låt om bemanningsnorm og barns rettigheter

MER MUSIKK? – Kanskje neste rap blir om lengre tilvenning i barnehagen, sier Therese Halle Isene.

MER MUSIKK? – Kanskje neste rap blir om lengre tilvenning i barnehagen, sier Therese Halle Isene.

– Jeg ønsket å berike debatten på en ny måte for å fange interesse.

2018101514575020230821171436

guro.gulstuen.nordhagen@fagbladet.no

Etter at bemanningsnormen for barnehager trådte i kraft i høst, skulle man tro at debatten ville stilne. Det har den ikke, men kommer nå i en helt ny form. Therese Halle Isene har laget rap basert på egne erfaringer som barnehagelærer.

Hør Therese rappe her:

https://www.youtube.com/watch?v=okyDC4CJKMA&t=76s

– Jeg ønsket å berike debatten på en ny måte for å fange interesse. Ordene kom på løpende bånd etter hvert som jeg kjente hvor skoen trykket. Den er først og fremst skrevet til politikerne, men også til barnehageansatte, foreldre og forskere, sier hun.

Høyere yrkesfaglig utdanning gir økt trygghet for barnehagebarn og barnehageansatte

Travel morgen alene

Med bemanningsnormen er antall voksne i forhold til barn på jobb økt til en voksen per tre barn under tre år, og en voksen per seks barn over tre år. Dette kunne vært veldig bra, om det gjaldt hele dagen, mener Halle Isene.

Rappen starter med en beskrivelse av en travel morgen som eneste ansatt på jobb i barnehage. Dette er en dagligdags opplevelse, forteller hun.

– Barn trenger å bli sett. Da holder det ikke at man har nok folk på jobb midt på dagen. Senvirkningene av dette kan bli mye dyrere enn å sette inn tiltak nå, mener hun.

Kronikk: Med 103 millioner kroner vil det fortsatt være #uforsvarlige forhold i norske barnehager

Kan få senvirkninger

Hun viser til FNs barnekonvensjon som sier at alle har rett til et godt liv der alle blir sett, og til forskning om senvirkninger av å ikke bli sett som liten. Dette kan føre til psykiske lidelser. «Er bemanningen god, leverer du i visshet om at dagen blir god i barnas sko» rapper hun til foreldrene.

Siden 27. september er rappen spilt av nesten 1100 ganger. Rappen er godt mottatt av foreldre og barnehageansatte som sier at de kjenner seg igjen. Hun forteller at også noen lokalpolitikere anerkjenner den.

– Jeg forstår at det er en langvarig prosess å få politikerne til å forstå hvor viktig de første leveårene er, men det bør ikke være uoppnåelig å ha nok folk på jobb hele dagen, mener hun.

SV-politiker mener det må jobbes mer for å forebygge mistenkeliggjøring på grunn av kjønn

Utelukker ikke mer musikk

Therese Halle Isene har flere meninger å ytre om saken, og er ikke fremmed for at det kommer flere musikalske innslag i debatten.

– Kanskje neste rap blir om lengre tilvenning i barnehagen, røper hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy