JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Budstikka: Koronatestere kan ha spredt smitten på sykehjemmet

(Illustrasjonsbilde)

(Illustrasjonsbilde)

Ole Martin Wold

Ansatte og tillitsvalgte reagerte på testingen i kantina.

2021030510450020210305104835

knut.nygaard@fagbladet.no

Kommuneoverlegen i Bærum utelukker ikke at koronatestere kan ha vært med på å spre smitten på Stabæktunet i Bærum, ifølge Budstikka – lokalavisen for Asker og Bærum. (abonnement).

Ti beboere ved Stabæktunet sykehjem i Bærum er døde av eller med covid-19 etter smitteutbruddet i midten av januar.

Helsefagarbeider Carlo Manzano, plasstillitsvalgt for Fagforbundet i Bærum, sier til Budstikka at de har stilt spørsmål ved hvordan testingen har foregått på sykehjemmet.

– Vi ble testet i et kantineområde på rundt 100 kvadratmeter, og holdt 1–2 meters avstand fra hverandre.

12 døde av korona ved Vallerhjemmet

Den tillitsvalgte beskriver den hyppige testingen som en påkjenning for de ansatte.

– De ble bedt om å komme dit rundt 16.30, men enkelte dager måtte noen sitte der helt til klokken 19. Løsningen var absolutt ikke optimal, og derfor er dette noe vi har klaget på, sier han, også dette til Budstikka.

Bærum kommune har tidligere mistenkt herregarderoben og heisen som soner der smitten spredte seg. En annen teori er at smitten kan ha blitt spredt av dem som tester, ifølge Budstikka (abonnement).

Slik blir de nye vaktene: Her skal de se om endret turnus kan gi flere heltidsstillinger

– Det er en mulighet og dette ble drøftet med Folkehelseinstituttet som vi hadde ukentlige møter med fra 26. januar. De vurderte vårt opplegg for testing som helt forsvarlig og anså det som lite sannsynlig at dette var smitteveien, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen til avisa.

– Hvorfor er ikke dette tidligere tatt frem som en teori på smittespredningen?

– Siden smitten fortsatte uten at vi helt kunne skjønne hvorfor, ble «alle steiner snudd» og da ble det reist en mulig teori om at smitten kunne skje gjennom prøvetakingen, sier Nilsen, som understreker at prøvetakingen hele tiden har skjedd i tråd med de retningslinjer som gjelder fra statlige helsemyndigheter.

Vi glemmer barn, unge og studenter i covid-19-stormen, mener Jonas Gahr Støre

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy