JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bussjåfør Ole Roger startet Facebook-stunt: Krever full lønn i ett år for alle permitterte

Stor interesse: 2500 følgere

FACEBOOK-AKSJONIST: Fagforbundets tillitsvalgte Ole Roger Berg har startet en aksjonsgruppe på Facebook for å få full lønn i 52 uker for dem som blir permittert på grunn av koronakrisen.

FACEBOOK-AKSJONIST: Fagforbundets tillitsvalgte Ole Roger Berg har startet en aksjonsgruppe på Facebook for å få full lønn i 52 uker for dem som blir permittert på grunn av koronakrisen.

Ole Morten Melgård

Ole Roger Berg har startet en egen Facebook-aksjon for at permitterte skal få full lønn i 52 uker.

2020033108573220200331101653

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi har råd til å gi arbeidsfolk trygghet under koronakrisen, sier bussjåfør Ole Roger Berg.

Fagforbundets profilerte tillitsvalgte blant bussjåførene startet Facebook-gruppen «Full lønn i 52 uker til alle som mister inntekt pga korona» søndag kveld.

Allerede mandag morgen hadde gruppen over 1000 følgere. Tirsdag morgen var antallet oppe i nesten 2500.

– Jeg håper vi kan bli så mange at vi blir lagt merke til, og at responsen gir aksjonen så mye tyngde at politikerne må ta dette alvorlig, sier Berg, som er hovedtillitsvalgt og leder for Buss og Sporveisarbeidernes Forening i Trøndelag.

Så mye får du i dagpenger hvis du blir permittert

Full lønn i 52 uker

– Hvorfor skal vi bare ha full lønn i 20 dager? Vi har sykelønn i 52 uker fordi de fleste ikke kan noe for at de blir syke. Slik er det også med alle permitteringene på grunn av koronaviruset. Alle som blir rammet og som risikerer å få økonomiske problemet er helt uforskyldt i situasjonen de er havnet i, fortsetter han.

– I stedet for full lønn i 20 dager og så 80 prosent opp til 300.000 og 62 prosent på lønn over det, burde alle være sikret full lønn i 52 uker, mener han.

LO-lederen: – Det er et helsvart norsk arbeidsliv nå

Stadig flere er bekymret

Ole Roger Berg forteller at også blant bussjåførene i Trøndelag begynner noen å bli permittert. Flere medlemmer har kommet til ham og fortalt at de er bekymret for både sin egen og kollegenes framtid.

– Myndighetene har råd til å gi næringslivet og industrien mange hundre millioner i krisepakke. Da burde vi som storsamfunn også ha råd til å gi arbeidsfolk som er rammet en trygghet for framtiden, sier han.

– Storsamfunnet må ta solidarisk ansvar

Han er også bekymret for dem som ikke blir permittert, men som likevel ikke får jobbe på grunn av koronakrisen.

– Hva med frilansere og tilkallingsvikarer? De får jo ikke engang full lønn i 20 dager. De er jo i realiteten inntekstsløse, sier Berg.

Han håper de som har begynt å følge siden også inviterer sin venner.

– Hvis vi blir 10.000 på kort tid, må politikere og myndigheter ta dette på alvor. Kravet vårt er enkelt og solidarisk: Vi ønsker at storsamfunnet skal ta seg av dem som rammes.

– Hvis det er anledninger der vi som storsamfunn skal ta solidarisk og kollektivt ansvar, så må det være nå, sier Ole Roger Berg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy