Oppsigelsene i Elvebakken barnehage

De oppsagte håper eieren trekker tilbake oppsigelsene

STREIK: Bilde er fra streiken i Elvebakken barnehage tidligere i vår. F.v. Arnt Sigurd Kjøglum fra Fagforbundet Trøndelag og streikende Ingrid Haugmark og Ina Johnsen.

STREIK: Bilde er fra streiken i Elvebakken barnehage tidligere i vår. F.v. Arnt Sigurd Kjøglum fra Fagforbundet Trøndelag og streikende Ingrid Haugmark og Ina Johnsen.

Øystein Windstad

Eier av Elvebakken barnehage har trukket søknaden om å redusere barnehagedrifta. – Nå håper vi bare oppsigelsene blir trukket tilbake, sier rådgiver ved kompetansesenteret i Trondheim, Lise Ulseth.

2018061312550020180613135704

hanna.skotheim@fagbladet.no

31. mai ble tre av fire medlemmer i Fagforbundet og ansatte i Elvebakken barnehage på Inderøy oppsagt. Oppsigelsene ble begrunnet med at eier skulle redusere drifta på grunn av egen helse. Tirsdag ble det bekreftet at eier har trukket søknaden om å redusere drifta.

– Vi antar at hun gjør dette fordi kommunen har sagt at dersom hun reduserer bemanningen nå, vil hun ikke ha muligheten til å øke den igjen når hun plutselig blir frisk igjen. Det var i hvert fall det vi tenkte, sier rådgiver ved kompetansesenteret i Trondheim, Lise Ulseth.

Hun forteller at de fleste foreldrene som har barn i Elvebakken barnehage, har sagt at de ikke vil ha barna der lenger etter alt som har skjedd.

– Det er bare en gjetning, men jeg regner med at eier vil ha problemer å fylle opp de 24 plassene hun er blitt tildelt til høsten, sier Ulseth, som håper oppsigelsene snart blir trukket tilbake. Når det vil skje, vet de ingenting om.

Reduserer ikke likevel

– Eier begrunner reduksjon av drifta med egen helse, og så får hun beskjed om at hvis hun skal redusere, skjer det på permanent basis. Dermed skal hun ikke redusere likevel, sier Arnt Sigurd Kjøglum, nestleder i Fagforbundet Trøndelag.

– Hvordan reagerer du på det?

– Vi vet ikke hva vi tenker om det enda, sier Kjøglum.

De tre som er blitt oppsagt, har fått beskjed om at søknaden er trukket tilbake, men de vil ikke uttale seg noe mer om situasjonen slik den er nå.

En uforutsigbar situasjon

Som følge av alt som har skjedd i Elvebakken barnehage de siste ukene, er kommunen i disse dager i gang med å kartlegge muligheten for å opprette flere barnehageplasser i den kommunale barnehagen Røra på Inderøy. Det kan rådmann i Inderøy kommune, Peter Ardon, bekrefte.

Han bekrefter også at kommunen ga eier beskjed om at hun ikke kunne redusere bemanningen for så og øke den senere.

– Det ville skapt en uforutsigbar situasjon. En slik midlertidighet skaper dårlige forutsetninger for å legge til rette for etablering av alternative løsninger, som både areal- og personalmessig, sier Ardon.

I dialog med foreldrene

Ettersom saken i Elvebakken barnehage skjedde i etterkant av hovedopptaket, har ikke kommunen mange ledige barnehageplasser til overs. Ardon understreker imidlertid ansvaret de har for å tilby alle innbyggerne i kommunen barnehageplass. Videre forteller han at kommunen er i dialog med foreldrene som er involvert og som har barn i Elvebakken barnehage.

Ardon kan ikke si noe om når kartleggingen vil være ferdig, men de har det som sin prioriterte oppgave.

Fagbladet har så langt ikke lykkes med å få en kommentar fra barnehageeier Borgny Kjølstad.

Det er bare en gjetning, men jeg regner med at eier vil ha problemer å fylle opp de 24 plassene hun er blitt tildelt til høsten

Lise Ulseth, rådgiver ved kompetansesenteret i Trondheim

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy