JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eier truet med å legge ned hele barnehagen

Streiket i seks uker – nå har tre ansatte fått oppsigelse

STREIKET: Nå har tre av dem som deltok i streiken mottatt oppsigelse.

STREIKET: Nå har tre av dem som deltok i streiken mottatt oppsigelse.

Lena Knutli

Tre av Fagforbundets medlemmer i barnehagen på Inderøy har mottatt oppsigelser. Barnehageeier Borgny Kjølstad sier at det ikke har noe med den tidligere streiken å gjøre.

2018060111351620180604081418

hanna.skotheim@fagbladet.no

Da fire ansatte i Elvebakken barnehage på Inderøy streiket for tariffavtale, truet barnehageeieren med å legge ned barnehagen. Etter seks i uker i streik gikk eieren med på at de ansatte beholder tariffavtalen og streiken var over.

Nå har tre av de fire ansatte som er medlem i Fagforbundet, mottatt oppsigelser. Alle disse tre var i streik.

– Det kom ikke noe som noe overraskelse. Det ante oss at det kom til å skje, sier nestleder i Fagforbundet Trøndelag, Arnt Sigurd Kjøglum til fagbladet.no.

Han forteller at det ble innkalt til et såkalt drøftingsmøte da oppsigelsene skulle kunngjøres, men at møtet ikke fulgte formkravene. Selve oppsigelsen følger derimot arbeidsmiljøloven ved at det ansatte har 14 dager til å komme med eventuelle motkrav.

– I tiden før det skal vi vurdere sakligheten i oppsigelsene, sier Kjøglum.

Her er faksimile fra barnehagens hjemmeside.

Her er faksimile fra barnehagens hjemmeside.

Faximile

Eier vil heller legge ned barnehage enn å ha tariffavtale

Lengst ansiennitet

Ettersom det ikke er startet en vurdering av oppsigelsene enda, vites det ikke om oppsigelsene for de tre medlemmene i Fagforbundet er gyldig.

Det som derimot er sikkert, er at det fjerde medlemmet, som ikke har mottatt en oppsigelse, har lengst ansiennitet av de fire og trolig av alle ansatte i barnehagen. Vedkommende har vært ansatt i barnehagen i ni år.

– Vi mener oppsigelsene er en gjengjeldelse for streiken, men det vil ikke barnehageeieren innrømme. Vi har forsøkt å få henne på andre tanker og vekk fra oppsigelser, men det vil hun ikke være med på, sier rådgiver ved kompetansesenteret i Trondheim, Lise Ulseth. Det er Ulseth som har behandlet saken om en reforhandlet tariffavtalen i barnehagen.

SV-politiker, Lars Haltbrekken, mener det er viktig å få klarhet i hva som har skjedd og hvorfor de ansatte er sagt opp.

– Vi må vite om dette har vært i tråd med arbeidsmiljøloven. Vi kan ikke ha et arbeidsliv hvor de ansattes streikerett står i fare, sier Haltbrekken.

På grunn av helsa

Barnehageeier Borgny Kjølstad sier at oppsigelsene har ingenting med den tidligere streiken å gjøre.

– Driften reduseres på grunn av min helse og kun det, skriver Kjølstad i en SMS til Fagbladet.

Det kom ikke noe som noe overraskelse

Nestleder i Fagforbundet Trøndelag, Arnt Sigurd Kjøglum

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy