JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Derfor velger vi yrkesfag

Duy Nguyen (19) er IKT-lærling i Skedsmo Kommune. Han forteller at hobbyen ble utdanningen, og at han trives i en variert og aktiv arbeidshverdag.

Duy Nguyen (19) er IKT-lærling i Skedsmo Kommune. Han forteller at hobbyen ble utdanningen, og at han trives i en variert og aktiv arbeidshverdag.

Bjørn A. Grimstad

Lærlinger fra kontorfag, IKT, byggdrifterfag og prosesskjemi forteller hvorfor de valgte den yrkesfaglige linjen på videregående.

2018102513571220181026135350

guro.gulstuen.nordhagen@fagbladet.no

På utdanningsmessa på Hellerudsletta 22.-25. oktober stod lærlinger fra flere yrkesfaglige linjer på stand for å fortelle 10. klassinger om hvorfor de skal velge akkurat deres linje på videregående.

Fagforbundsleder: – Hvor er heiagjengen når andre fagarbeidere konkurrerer?

Avkrefter myter

Celina Tveter (18)

Celina Tveter (18) er lærling innenfor kontor- og administrasjonsfag i Fellesforbundet. Hun valgte Service og samferdsel fordi hun ville jobbe med data og kundebehandling. Hun påpeker at myten om at man ikke kan studere videre etter å ha tatt fagbrev ikke stemmer.

Frihet

Duy Nguyen (19)

Duy Nguyen (19) er IKT-lærling i Skedsmo Kommune. Han forteller at hobbyen ble utdanningen, og at han trives i en variert og aktiv arbeidshverdag. Det beste med det er friheten han har til å legge opp sin egen dag, sier han.

Yrkes-NM: Sjekk om du kan løse Siljes oppgave i helsefag

Trives med gutta

Christel Villadsen (17)

Christel Villadsen (17) er lærling som byggdrifter på Hvam VGS. Hun gikk først elektrofag, men syntes det ble for lite variert. Derfor valgte hun å gå byggdrifter andreåret på videregående, og liker den varierte arbeidsdagen. Hun var eneste jente i klassen, og på arbeidsplassen, og trives med gutta.

Redder verden

Sondre Bosaasen (20)

Sondre Bosaasen (20) er lærling i Hias og jobber med kjemiprosess. Han forteller om et stort fag med mange muligheter, samt gode muligheter for videreutdanning. Han gikk først brønnteknikk, men fikk ikke lærlingplass, og endte med kjemiprosess litt tilfeldig. Som kjemiprosessoperatør renser man vann og avløp, og som han selv sier; er med på å redde verden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy