JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Det finnes bare ti som Jeanette (24) på LO-kongressen

Jeanette Lea Romslo fra Fagforbundet Ung (24) er en av ti delegater under 30 år på LO Kongressen. Hun mener organisasjonen må tørre å gi de unge mer plass.

Jeanette Lea Romslo fra Fagforbundet Ung (24) er en av ti delegater under 30 år på LO Kongressen. Hun mener organisasjonen må tørre å gi de unge mer plass.

Leif Martin Kirknes

Bare ti av LO-konferansens 315 delegater er under 30 år. Det får Jeanette Lea Romslo (24) fra Fagforbundet Ung til å reagere.

2022060114282920220601142827

per.flakstad@fagbladet.no

Terje Olav Olsson i LO-ledelsen snakket mye og varmt om ungdommen da han innledet debatten om LOs egen organisasjon.

– Han sa mye bra, men det er viktig at LO ikke bare heier på ungdommen med festtaler og fine ord, men at det også får noen praktiske konsekvenser, slik at vi som er unge, lettere blir hørt. Vi må få større muligheter til å engasjere oss og ha innflytelse på LOs politikk, sier nestlederen i Fagforbundet Ung, Jeanette Lea Romslo til Fagbladet.

Ifølge henne er ikke LO Kongressen representativ når det gjelder alderssammensetningen. Rundt tre prosent av delegatene er under 30 år, mens andelen unge i samfunnet for øvrig ligger på rundt 30 prosent.

Kjell (81) og Tørres (78) er eldst på kongressen

Vise at vi kan påvirke

– Vi er framtida, men vi er også her og nå. LO har over 155.000 medlemmer under 35 år, og de må bli sett og hørt bedre enn nå, sa hun fra talerstolen.

– LO må vise at ungdommene har mulighet til å påvirke politikken, mener hun.

Blant annet etterlyste hun at LOs student- og ungdomskonferanse, som arrangeres hvert år på Sørmarka, kan fatte vedtak og uttalelser som løftes oppover i LO-systemet.

Unge i fagbevegelsen føler seg ikke trygge. Nå har de tatt grep

Lettere å rekruttere

– I tillegg har vi for eksempel Trondheimskonferansen og Rogalandskonferansen som også kan behandle aktuelle saker som løftes helt opp til LO-ledelsen. LO-kongressen arrangeres hvert fjerde år, og for unge medlemmer er det lang tid. Vi ønsker å løfte aktuelle problemstillinger slik at LOs ungdommer blir hørt og lagt merke til.

– Det ligger jo litt i ungdommenes natur å være litt utålmodige, smiler hun og legger til at hvis LO ønsker å framstå som en slagkraftig og framtidsrettet organisasjon må de som sitter i posisjoner – både lokalt og sentralt – tørre å gi ungdommene større plass.

– Jeg er sikker på at det også vil bidra til den rekrutteringen av unge medlemmer som LO er svært opptatt av hvis organisasjonen klarer å gjøre ungdommen og engasjementet deres mer synlig, sier Jeanette Lea Romslo.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy