JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette betyr mest for lokalpolitikerne når de vurderer gjenvalg

Ole Palmstrøm

Kommunalt handlingsrom er det som betyr mest for lokalpolitikerne til å stille til gjenvalg, viser en ny rapport.

2022031709591220220317100246

Det som påvirker lokalpolitikernes motivasjon og lyst til å stille til gjenvalg i negativ retning, er opplevelsen av et innskrenket handlingsrom.

Hat-ytringer, trusler og plagsomme henvendelser har mindre betydning, viser en ny rapport om lokalpolitikernes arbeidsvilkår. Rapporten er laget av Kommunal- og distriktsdepartementet i samarbeid med Telemarksforsking og Senter for ekstremismeforskning.

– Jeg ønsker at lokalpolitikernes skal få bedre muligheter til å ta initiativ som er viktig for deres lokalsamfunn. Slik får vi også best utnyttet all den nytenking og kreativitet som finnes rundt omkring i hele landet, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Legger ned kommunens eget selskap: Nå vil de gi privat selskap monopol på avfallsinnhenting

Undersøkelsen viser at 40 prosent opplever at statlig detaljregulering binder opp økonomiske ressurser på en måte som ikke nødvendigvis er i tråd med ønsker og prioriteringer lokalt. Samtidig sier mange at kommunene selv ikke utnytter og evner å synliggjøre handlingsrommet godt nok.

Rapporten viser også at lokale folkevalgte virker motiverte og engasjerte i rollen sin som folkevalgt. 75 prosent av kommunestyrerepresentantene sier at de hadde høy eller svært høy motivasjon for å være med i kommunestyret ved siste lokalvalg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy