JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1. mai 2020:

Digital 1. mai: Slik blir feiringen av arbeidernes dag

FOLKETOMT: 1. mai-foto 2020 av Youngstorget vil trolig vise en øde plass. Feiringen av dagen vil skje på digitale flater. Dette er fra 1. mai i 2016.

FOLKETOMT: 1. mai-foto 2020 av Youngstorget vil trolig vise en øde plass. Feiringen av dagen vil skje på digitale flater. Dette er fra 1. mai i 2016.

Håvard Sæbø

– 1. mai er viktigere enn på lenge, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

2020040614574220200406145733

sym@lomedia.no

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er klar for sin første digitale 1. mai.

Sammen med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre skal han holde hovedtale rundt klokka 12.

Lokale arrangement

Tradisjonelt holdes det flere hundre 1. mai arrangement over hele landet.

Denne gangen vil det ikke være mulig å samle folk i gatene og på torg. LO har derfor i samarbeid med de lokale LO-organisasjonene startet arbeidet med for første gang i historien å feire arbeidernes dag utelukkende digitalt og med Facebook som hovedplattform.

Fagbladets spesialside om korona

Det legges til rette for lokale 1. mai tog som folk kan melde seg på og hvor de kan «gå» under sine lokale paroler.

Planen er også at det enkelte steder skal være mulig å være «til stede» på lokale kransenedleggelser og lokale appeller. Mange av LO-forbundenes ledere vil holde lokalt tilpassede taler.

I tillegg til muligheten for lokale opplegg vil LO sentralt arrangere en egen 1. mai-sending med programledere i studio. Sendingen begynner klokka 11 og varer i noen timer. Her vil det bli gjester i studio, en rekke innslag fra hele landet, arbeiderkultur og internasjonal appell. Det legges også opp til en egen markering knyttet til 22. juli-minnestedet.

Viktigere enn på lenge

– Det er i denne tiden vi virkelig erfarer hvor viktig solidaritet og fellesskap er. Hvor gjensidig avhengige vi er av hverandre, over hele verden. At alle er like mye verdt! Vi skal bruke 1. mai til å minne om det, sier Gabrielsen.

Han vil bruke anledningen til å hylle de som står i første rekke for å hjelpe de syke, men også de mange som permitterte eller ledige.

Mette Nord om korona-heltene: – Dette er funksjoner som vi i rolige tider ønsker at skal koste oss minimalt

– Også skal vi minne om hvor viktig det er at vi har et godt organisert arbeidsliv og dyktige tillitsvalgte, et sosialt sikkerhetsnett og en sterk offentlig sektor. Både i normale tider og ikke minst når krisen rammer, skriver LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en kommentar på lo.no.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy