JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffoppgjøret 2021

Disse får minimum 10.000 kroner i lønnsøkning

10.000 TIL ALLE: Resultatet i det såkalte HUK-området (helse, utdanning og kultur) er i tråd med resultatet i kommunal sektor, med et lønnstillegg for alle ansatte på minimum 10.000 kroner.

10.000 TIL ALLE: Resultatet i det såkalte HUK-området (helse, utdanning og kultur) er i tråd med resultatet i kommunal sektor, med et lønnstillegg for alle ansatte på minimum 10.000 kroner.

Emmie Olivia Kristiansen

Enda et tariffoppgjør er i havn: En rekke ansatte som jobber med barn og unge, helse, administrasjon og tekniske tjenester har fått ny lønn. 

2021101511093220211015110931

marte.bjerke@fagbladet.no

Resultatet i det såkalte HUK-området (helse, utdanning og kultur) er i tråd med resultatet i kommunal sektor, med et lønnstillegg for alle ansatte på minimum 10.000 kroner. Dette melder Fagforbundet i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Godt oppgjør for ansatte i private barnehager, mener Fagforbundet. Se hvor mye de fikk

Én prosent til lokale forhandlinger

Oppgjøret omfatter virksomheter med lønnsstruktur lik kommunal sektor. Det er avsatt en pott på én prosent til lokale forhandlinger. Disse skal gjennomføres innen 30. november.

LES OGSÅ: Nå ber flere tillitsvalgte teaterdirektørene ta streikegrep

Fire overenskomster

Det er fire tariffavtaler, eller overenskomster, det er blitt forhandlet om med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. 

De fire avtalene er: 

• Landsoverenskomsten for helse og sosiale tjenester, som omfatter barne- og ungdomsarbeidere, førskolelærere, helsefagarbeidere, helsesekretærer, hjemmehjelpere, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, håndverkere, ledere innafor kultur, fritid og oppvekst, lærere, teknikere og byggdriftere.

• Landsoverenskomsten for barnehager, som omfatter barnehageansatte.

• Landsoverenskomsten for utdanning, som omfatter ansatte i skolesektoren – fra lærere til byggdriftere og renholdere.

• Landsoverenskomsten for virksomheter, som omfatter barnevernsinstitusjoner og ideelle organisasjoner.

Innafor denne tariffavtalen finner vi også virksomheter som har lønnssystem lik statlig sektor. Her er partene enige om en ramme for lønnsoppgjøret på 2,7 prosent, på linje med resultatet i staten. Det gis et flatt tillegg på 1500 kroner på alle lønnstrinn, med virkning fra 1. mai i år. Også her er det satt av noe til lokale forhandlinger – 1,8 prosent – med virkning ra 1. juli. 

For flere detaljer om oppgjøret som gjelder landsoverenskomsten for virksomheter, les her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy