JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Du trenger ikke å skatte av utstyr du har fått til hjemmekontoret

Har du fått ekstra skjerm, tastatur, kontorstol, pult eller lignende til hjemmekontoret i år, trenger du ikke skatte av det, dersom det er nødvendig utstyr som hovedsakelig brukes til å gjøre jobben din. (Illustrasjonsfoto)

Har du fått ekstra skjerm, tastatur, kontorstol, pult eller lignende til hjemmekontoret i år, trenger du ikke skatte av det, dersom det er nødvendig utstyr som hovedsakelig brukes til å gjøre jobben din. (Illustrasjonsfoto)

Martin Guttormsen Slørdal

Har du allerede skattet av utstyr til hjemmekontoret ditt, kan du be arbeidsgiver om å korrigere det nå.

2020122212030020201222120239

aurora@lomedia.no

I 2020 har mange med kontorstillinger jobbet mye hjemmefra. Fordi dette er en ny situasjon, har mange spørsmål meldt seg om regelverket.

Selskapet Simployer, tidligere Infotjenester, får tusenvis av spørsmål om skatt hvert år. I 2020 har det naturligvis kommet mange spørsmål knyttet til korona og hjemmekontor.

Tidligere i år ble regelverket tolket slik at ansatte måtte låne utstyr til hjemmekontoret, for å unngå å skatte av det. Slik er det ikke likevel, forklarer rådgiver Espen Øren i Simployer.

Fem ting du må tenke på: Slik unngår du nettsvindel på hjemmekontoret

– Før måtte arbeidsgiver eie pulten, stolen og hyllene for at de ansatte ikke skulle måtte skatte av det. Men nå åpnes det opp for at arbeidsgiver kan gi slikt utstyr bort skattefritt til de ansatte, sier Øren til FriFagbevegelse.

Døden på skrivebordet: Betyr korona slutten for åpne kontorlandskap?

Be arbeidsgiver rette opp

Øren viser til en prinsipputtalelse om hjemmekontor og skatt som Skatteetaten kom med forrige måned.

I uttalelsen fra Skatteetaten kommer det fram at utstyr kan gis til ansatte uten at de må skatte av det, dersom det er nødvendig utstyr og hovedformålet med anskaffelsen er at utstyret skal brukes i sammenheng med jobb.

Har du fått utstyr til hjemmekontoret fra arbeidsgiver og allerede skattet av det, kan du be arbeidsgiver om å korrigere det nå, understreker Øren i Simployer.

Mange spørsmål

Seksjonssjef Lene Ringså forteller at Skatteetaten i løpet av året har fått mange spørsmål om skatt og forskjellige ytelser fra arbeidsgiver til bruk på hjemmekontoret.

– Hvorfor kom dere med denne uttalelsen forrige måned. Har regelverket blitt misforstått, eller har det skjedd en endring?

– For å gi en god og helhetlig veiledning til arbeidsgivere og ansatte om skattereglene for hjemmekontor, ønsket vi å samle relevante temaer og gi en helhetlig fremstilling av reglene i denne forbindelse i denne uttalelsen, svarer Ringså i en epost.

– Dersom noen arbeidsgivere har innberettet skattepliktige fordeler for ansatte som er feil, bør dette korrigeres i a-meldingen, fortsetter hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy