JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige i oppgjøret for ansatte i FUS-barnehagene

Colourbox.com

Partene i oppgjøret for ansatte i FUS-barnehager ble mandag enige om ny hovedavtale og tariffavtale.

2021011913484320210119135530

per.flakstad@fagbladet.no

Det økonomiske resultatet i oppgjøret ble det samme som i det tidligere oppgjøret for ansatte i private barnehager organisert i Private Barnehagers Landsforbund, PBL. Det vil si at partene ble enig om at det ikke er rom for nye lønnstillegg i 2020 ut over det som ble avtalt i 2019. Da ble det avtalt lønnstillegg med virkning i både 2019 og fra 1. januar 2020.

Fare for streik i private sykehjem fra onsdag morgen

Fagbrev skal lønne seg

For ansatte som tar fagbrev kan oppgjøret likevel gi et lønnstillegg. Fagforbundet har fått gjennomslag for at ansatte med relevant fagbrev skal lønnes som fagarbeider. Det betyr at ansatte som har eller tar fagbrev, blant annet som barne- og ungdomsarbeider, får et lønnsopprykk. Hvor stort det blir avhenger av hvor mange års ansiennitet de har. Lønnsforskjellen mellom ufaglært og fagarbeider ligger mellom 25.000 og 50.000 kroner.

Partene er også enig om at det i hovedoppgjøret 2022 skal forhandles om å innføre mastergrad-stillinger.

Barnehageassistent Elisabeth vant over Oslo Pensjonsforsikring og fikk etterbetalt 177.000

Samarbeid om pensjonssparing og AFP

Et partssammensatt utvalg som skal vurdere muligheten for tilsvarende forvaltning av pensjonssparingen som i barnehagepensjonsordningen. Arbeidet til dette utvalget skal danne grunnlaget for forhandlingene i hovedoppgjøret i 2022.

I forhandlingene med PBL i oktober i fjor ble det enighet om å nedsette et partssammensatt utvalg som skal vurdere og foreslå ulike måter å gjennomføre overgang til ny AFP-ordning. FUS går etter avtale med PBL inn i dette utvalget. Resultatet fra dette arbeidet skal, som i PBL, danne grunnlag for forhandlinger i hovedoppgjøret 2022.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy