JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om ny lønn for ansatte i PBL-barnehagene

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Colourbox.com

– Vi er fornøyd med at de ansatte fikk et solid lønnsløft på linje med kommunesektoren, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Anne Green Nilsen.

2023061308152720230613082226

per.flakstad@fagbladet.no

Assistenter og fagarbeidere i PBL-barnehagene har fått et lønnstillegg på minst 25.800 kroner. Barnehagelærere har fått et tillegg på minst 30.000 kroner, det samme gjelder pedagogiske ledere.

Oppgjøret, som kom i havn mandag ettermiddag, har en ramme på 5,4 prosent og er dermed på linje med oppgjøret i offentlig sektor.

Alle tilleggene gjelder fra 1. mai.

Nesten hver tredje barnehage i Norge er medlem av Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Barnehagene har til sammen i underkant av 33.000 ansatte.

Se alle tillegg og nye minstelønnssatser her

Fornøyd arbeidstakerside

–  For oss var det viktig å kompensere for den økte prisveksten slik at medlemmene våre sitter igjen med reell, økt kjøpekraft. Vi kom i mål med et godt resultat som er tilpasset PBL-området, og med en profil lignende KS-området og det er vi veldig fornøyde med, sier Anne Green Nilsen til Fagforbundets nettside.

Anne Green Nilsen.

Anne Green Nilsen.

Leif Martin Kirknes

Fagforbundet forhandlet sammen med Delta og Utdanningsforbundet.

– Dette oppgjøret sikrer medlemmene våre økt kjøpekraft, sier nestleder i Delta og forhandlingsleder, Marit Solheim, til forbundets nettside.

– Utdanningsforbundet er opptatt av at lønn må være et viktig virkemiddel for rekruttering til barnehagene. I dette oppgjøret har PBL kommet oss i møte og anerkjenner dette, sier forhandlingsleder og nestleder Terje Skyvulstad til egen nettside.

PBL: – Viktig å tilby konkurransedyktig lønn

– Den økonomiske situasjonen i sektoren er svært krevende. Likevel har medlemsbarnehagene i forkant av disse forhandlingene gitt oss tydelig beskjed om betydningen av å kunne tilby konkurransedyktige betingelser. Det sikrer vi med dette oppgjøret, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

• Fra grasrota: Har virkelig ikke fagarbeidere noen verdi for PBL?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy