Enige om ny lønn til sykehusansatte. Se hvor mye de fikk
Frøydis Falch Urbye
Alle ansatte ved sykehusene får et lønnstillegg på 12.000 kroner. I tillegg får de med mer enn ti års ansiennitet ytterligere 1000 kroner.
per.flakstad@fagbladet.no
– Vi fikk ikke løst alle spørsmål som lå i kravet vårt, men helhetlig vurderer vi dette som et akseptabelt resultat med økt kjøpekraft til alle, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen for forbundets nettside.
– Vi er fornøyd med å ha blitt enig med LO Stat og YS-Spekter, sier forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård i Spekter.
• Vurderer nasjonal praksis for varsling om voldelige pasienter
Fagarbeidere med ti år ansiennitet får ytterligere 5000
• For stillinger som krever fagutdanning, videregående skole og/eller autorisasjon får de med ti års ansiennitet i tillegg til det generelle tillegget 5.000 kroner, totalt 17.000.
• Arbeidstakere i stillinger som krever høyskoleutdanning og fagspesifikk eller tverrfaglig spesialutdanning/universitetsutdanning, får et generelt tillegg på 3 prosent. De med ansiennitet på 10 år eller mer får ytterligere et generelt tillegg på 1,1 prosent.
• Alle minstelønnssatser er også hevet.
- Vi har også fått forbedret ulempegodtgjørelse og gjennomslag for at natt-tillegget heretter skal gis helt ut vaktens lengde fram til senest klokka 08. I tillegg er lørdags- og søndagstillegget økt til minimum 23 prosent, sier Anne Green Nilsen.
Les hele protokollen og se de nye minstelønnssatsene her:
Skal jobbe hardere med hele stillinger
LO-forbundene krevde at andelen heltidsansatte i helsesektoren må øke. Hovedtariffavtalen legger til grunn at det som hovedregel skal ansettes i hele stillinger, og partene er enige om at de skal jobbe enda hardere for å etablere en heltidskultur ved sykehusene.
– Det er positivt at vi fikk gjennomslag for å jobbe videre med å sikre en heltidskultur, sier Anne Green Nilsen.
– Vi har fått forbedret ulempegodtgjørelse og gjennomslag for at natt-tillegget heretter skal gis helt ut vaktens lengde fram til senest 08.00. Lørdags- og søndagstillegget har økt til minimum 23 prosent, sier forhandlingslederen.
– Derimot er vi skuffet over at det ikke var vilje til å løse spørsmålet om likestilling av gruppene innenfor prehospitale tjenester. Fagforbundet vil jobbe videre med å sikre anerkjennelse og likebehandling av yrkesgruppene i ambulansetjenesten, sier Green Nilsen.
• Slik skal norske helsearbeidere beskytte seg mot apekopper
Ut på uravstemning
Avtalen for spesialisthelsetjenesten gjelder ambulansepersonell, helsefagarbeidere, sykepleiere, hjelpepleiere, portører, helsesekretærer, driftsoperatører, ikt-ansatte, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, håndverkere og renholdere som er ansatte ved sykehus.
Resultatet gjøres også gjeldende for Lovisenberg Diakonale Sykehus og Martina Hansens hospital.
Oppgjøret skal nå sendes ut på uravstemning blant medlemmene.