JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om ny lønn til sykehusansatte. Se hvor mye de fikk

Frøydis Falch Urbye

Alle ansatte ved sykehusene får et lønnstillegg på 12.000 kroner. I tillegg får de med mer enn ti års ansiennitet ytterligere 1000 kroner.

2022062108065020220621080939

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi fikk ikke løst alle spørsmål som lå i kravet vårt, men helhetlig vurderer vi dette som et akseptabelt resultat med økt kjøpekraft til alle, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen for forbundets nettside.

– Vi er fornøyd med å ha blitt enig med LO Stat og YS-Spekter, sier forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård i Spekter.

Vurderer nasjonal praksis for varsling om voldelige pasienter

Fagarbeidere med ti år ansiennitet får ytterligere 5000

• For stillinger som krever fagutdanning, videregående skole og/eller autorisasjon får de med ti års ansiennitet i tillegg til det generelle tillegget 5.000 kroner, totalt 17.000.

• Arbeidstakere i stillinger som krever høyskoleutdanning og fagspesifikk eller tverrfaglig spesialutdanning/universitetsutdanning, får et generelt tillegg på 3 prosent. De med ansiennitet på 10 år eller mer får ytterligere et generelt tillegg på 1,1 prosent.

• Alle minstelønnssatser er også hevet.

- Vi har også fått forbedret ulempegodtgjørelse og gjennomslag for at natt-tillegget heretter skal gis helt ut vaktens lengde fram til senest klokka 08. I tillegg er lørdags- og søndagstillegget økt til minimum 23 prosent, sier Anne Green Nilsen.

Les hele protokollen og se de nye minstelønnssatsene her:

Skal jobbe hardere med hele stillinger

LO-forbundene krevde at andelen heltidsansatte i helsesektoren må øke. Hovedtariffavtalen legger til grunn at det som hovedregel skal ansettes i hele stillinger, og partene er enige om at de skal jobbe enda hardere for å etablere en heltidskultur ved sykehusene.

– Det er positivt at vi fikk gjennomslag for å jobbe videre med å sikre en heltidskultur, sier Anne Green Nilsen.

– Vi har fått forbedret ulempegodtgjørelse og gjennomslag for at natt-tillegget heretter skal gis helt ut vaktens lengde fram til senest 08.00. Lørdags- og søndagstillegget har økt til minimum 23 prosent, sier forhandlingslederen.

– Derimot er vi skuffet over at det ikke var vilje til å løse spørsmålet om likestilling av gruppene innenfor prehospitale tjenester. Fagforbundet vil jobbe videre med å sikre anerkjennelse og likebehandling av yrkesgruppene i ambulansetjenesten, sier Green Nilsen.

Slik skal norske helsearbeidere beskytte seg mot apekopper

Ut på uravstemning

Avtalen for spesialisthelsetjenesten gjelder ambulansepersonell, helsefagarbeidere, sykepleiere, hjelpepleiere, portører, helsesekretærer, driftsoperatører, ikt-ansatte, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, håndverkere og renholdere som er ansatte ved sykehus.

Resultatet gjøres også gjeldende for Lovisenberg Diakonale Sykehus og Martina Hansens hospital.

Oppgjøret skal nå sendes ut på uravstemning blant medlemmene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy