JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret:

Enighet i oppgjøret for ansatte i Unilabs Norge

– Jeg er veldig fornøyd med årets forhandlinger, sier Merethe Brodersen, hovedtillitsvalgt for Unilabs Norge AS.

2024043016483920240430164840

per.flakstad@fagbladet.no

Partene ble enige om å justere årslønnen i fulle stillinger med 23.539 kroner med virkning fra 1. april. Dette beløpet inkluderer alle sentrale tillegg. Kvelds- og nattillegg økes fra 75 kroner per time til 100 kroner timen. Minstelønnssatsene reguleres tilsvarende de generelle tilleggene som ble avtalt i 2023 og 2024.

Se protokollen og de nye minstelønnssatsene her:

I tillegg er partene enige om følgende:

• Så langt det er mulig i forhold til drift, skal det gis fri julaften og nyttårsaften. Er det behov for å arbeide på julaften og nyttårsaften, er det begrenset til klokka 15.

• Onsdag før skjærtorsdag avsluttes arbeidstiden klokka 16.

• Det gis permisjon med lønn ved nødvendig helsehjelp og oppfølging av barn til og med året barnet fyller 12 år.

• Nytt punkt om livsfasepolitikk. Aktuelle tiltak kan blant annet være livsfaseperspektiv i karriereplanleggingen og kompetanseutvikling, tilrettelegging av arbeidsoppgaver, tilpasset arbeidstid, retrettstilling, redusert ubekvem arbeidstid.

• Nytt punkt om kompetanseplaner. Det skal utarbeides kompetanseplaner for alle ansatte i virksomheten. Det kan vurderes om tiltaket får konsekvenser for den ansattes lønnsplassering.

Statsoppgjøret havarerte. Nå blir det mekling i mai

– Det er viktig å også tenke på teksten i overenskomsten vår, så jeg syns at flere av kravene var med på å styrke overenskomsten ytterligere, noe som kan føre til en bedre arbeidshverdag for flere av mine medlemmer. Spesielt tenker jeg på en mer spisset livsfasepolitikk og utarbeidelse av ulike kompetanseplaner, sier hovedtillitsvalgt Merethe Brodersen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy