JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømpriser og olje:

Equinor-toppen mener oljemotstand har skapt energikrisen – ikke krigen i Ukraina

Konserndirektør Irene Rummelhoff i Equinor.

Konserndirektør Irene Rummelhoff i Equinor.

Statoil

Energikrisen skyldes ikke Ukraina-krigen, men manglende investeringer, sier Equinor-topp Irene Rummelhoff.

2022090208534520220902085708

Rummelhoff sa under ONS-konferansen i Stavanger (Offshore Northern Seas) at hun mener «retorikk» fra politikere og andre aktører har bidratt til de manglende investeringene, skriver Dagens Næringsliv.

– Underinvesteringene er primært drevet av lave priser – under pandemien og før det. Men det er blitt forsterket, på en måte, av retorikk fra politikere, investorer, og andre aktører, sier konserndirektør Irene Rummelhoff i Equinor.

Ap og Sp er uenige om elektrifisering av oljeplattformer

Irene Rummelhoff er den av Equinor-toppene som er aller tettest på det europeiske gassmarkedet og hun er klar på hva hun mener:

– Det er en stor misforståelse der ute, og det er at energikrisen ble skapt av krigen. Det ble den ikke. Energikrisen var tydelig til stede minst seks-sju måneder før krigen. Og den er resultatet av underinvestering i energi, all slags energi i mange år, og det er nøyaktig hva vi opplever i Norge også, sier Rummelhoff, som er Equinors konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy