JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2023

Et lettelsens sukk i Tromsø

Nestleder i Fagforbundet Tromsø, Torleif Nordbakk

Nestleder i Fagforbundet Tromsø, Torleif Nordbakk

Kathrine Geard

 – Vi er lettet og glade, sier nestleder i Fagforbundet Tromsø, Torleif Nordbakk etter at de rødgrønne partiene beholdt flertallet i byen.

2023091213111220230912131112

kathrine.geard@fagbladet.no

Tillitsvalgte i Fagforbundet Tromsø var på forhånd bekymret for privatisering av offentlige tjenester, som Høyre varslet ville komme ved et blått flertall i byen. Fordi helsevesenet allerede er presset og sliter med å skaffe nok hender i de kommunale tjenestene og på sykehuset i byen.

– Privatisering vil skape større konkurranse om arbeidskrafta som holder tjenestene i drift, og er vår store frykt, påpekte nestleder Torleif Nordbakk og andre tillitsvalgte.

Fagforbundets leder om Høyres historiske valgseier: – Jeg er bekymra

Uro etter måling

En måling Norstat gjorde for NRK midt i juni, ga grunn til uro. Den viste at de rødgrønne kunne miste styringa i Tromsø etter åtte år i førersetet. Høyre var der det klart største partiet med 26, 9 prosents oppslutning, mens Arbeiderpartiet lå stabilt på historisk lave 18,9 prosent. Men en intens mobilisering i valgkampen har åpenbart gitt resultater.

Marte (39) fortsetter som ordfører i minikommunen

Over all forventning

Opptellingen viser at AP fikk 24,7 prosent av stemmene og de rødgrønne partiene beholdt flertallet i Tromsø. Høyre landet på 17,9 prosent. Dermed blir Arbeiderpartiets ordfører Gunnar Wilhelmsen sittende. Norbakk legger ikke skjul på at det ble litt feiring i natt.

 – Valget gikk over all forventning. Nå puster vi lettet ut. De offentlige arbeidsplassene er trygge for de neste fire åra om våre samarbeidspartnere holder hva de lovet.

Partiet gikk fram, men Jeanette fra SV er fortsatt alene i kommunestyret

Drahjelp

Han tror den kraftige mobiliseringen fra Fagforbundets side, der Fagforbundet Tromsø samarbeidet tett med Fagforbundet UNN Tromsø og Fagforbundet Troms, har bidratt til resultatet.

– Vi har vært på ufattelige mange arbeidsplassbesøk – vi har skrevet leserinnlegg og hatt stands to ganger i uka, sier Nordbakk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy